Λιγκουίνι με κυδώνια (συνταγή)




Από το μηνιαίο περιοδικό “ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ” (1€)
«Τρελαίνομαι για ζυμαρικά με θαλασσινά και αυτή είναι μία από τις ευκολότερες συνταγές»
Καίτη Τσόχου, Μαρούσι Αττικής

ΥΛΙΚΑ
– 1 πακέτο λιγκουίνι
– 700-800 γρ. κυδώνια (με το κέλυφος)
– ¼ φλιτζ. ελαιόλαδο
– 5 σκελ. ψιλοκομ. σκόρδο
– ½ φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομ. μαϊντανός
– 6 ντοματίνια (κομμένα στη μέση)
– Αλάτι, φρεσκοτριμ. πιπέριΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Βάζουμε τα όστρακα σε αρκετά μεγάλη κατσαρόλα μαζί με το κρασί, αφού όμως πρώτα τα έχουμε πλύνει πολύ καλά με άφθονο νερό και τα έχουμε καθαρίσει με βουρτσάκι ώστε να φύγει η άμμος. Βράζουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα και στην πρώτη γερή βράση ξεσκεπάζουμε, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ αλλά και να ανοίξουν όλα τα κυδώνια.

2. Σε άλλη μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα λιγκουίνι, τα ανακατεύουμε, τα αποσύρουμε 2-3 λεπτά νωρίτερα από τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα σουρώνουμε. Παράλληλα, σουρώνουμε καλά και τα όστρακα, κρατώντας το ζουμί (τα «περνάω» από τούλι ώστε να μην μείνει καθόλου άμμος στο ζωμό) για να κάνουμε τη σάλτσα.

3. Στη κατσαρόλα που βράσαμε τα κυδώνια σοτάρουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο σε ελαιόλαδο, προσθέτουμε το μαϊντανό, τα ντοματίνια, αλατίζουμε και τα αφήνουμε έως ότου ομογενοποιηθούν για 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το ζουμί που έχουμε κρατήσει, τα κυδώνια που έχουν ανοίξει (όσα είναι κλειστά τα πετάμε) και όταν ξεκινήσουν να βράζουν προσθέτουμε τα λιγκουίνι. Τέλος, αφήνουμε τα ζυμαρικά για λίγο να βράσουν μαζί με τη σάλτσα έως ότου οι γεύσεις και τα αρώματα πάνε παντού, ανακατεύουμε και σερβίρουμε, αφού πασπαλίσουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Χρόνος εκτέλεσης: 40 λεπτά
Μερίδες: 4

ΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ “ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ” ΜΕ 1€ – ΚΕΡΔΙΣΕ 50€!
Θέλεις να μοιραστείς τα μυστικά της κουζίνας σου; Γνωρίζεις κάποια παλιά συνταγή ή έμαθες για κάποια καινούρια; Στείλε μας με email ([email protected]) ή ταχυδρομικά (Κηφισίας 189, 2ος όροφος, Τ.Κ. 15124, Μαρούσι Αττικής) συνταγές απλών φαγητών που ετοιμάζεις για την οικογένεια, τους φίλους ή τον/την αγαπημένη σου και μπορεί να κερδίσεις 50€!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.