O Bαλασόπουλος εγκαινίασε τον προεκλογικό αγώνα




Για γιγάντια μάχη αισιοδοξίας, ελπίδας και αξιοπρέπειας έκανε λόγο ο δήμαρχος Ηλιούπολης και επικεφαλής της παράταξης «Πρώτα η Ηλιούπολη», Βασίλης Βαλασόπουλος, στην εκδήλωση για την κοπή της καθιερωμένης Βασιλόπιτας.

Ο κ. Βαλασόπουλος μίλησε επίσης για το έργο της δημοτικής αρχής τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Κατορθώσαμε να στήσουμε ένα δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης μοναδικό σε όλη την Ελλάδα. Ήταν αυτή η πρώτη μας προτεραιότητα, για να στηρίξουμε πρώτα απ’ όλα τους ανθρώπους που πλήττονται πιο βάναυσα από την κρίση. Εμείς εδώ, στην Ηλιούπολη, είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε τους δημότες μας να εξαθλιωθούν. Με δράσεις, θεσμούς και πρωτοβουλίες κάθε είδους θα στηρίξουμε όλους τους δημότες μας, γιατί όλοι δοκιμαζόμαστε αυτόν τον δύσκολο καιρό. (…) Στόχος μας είναι, και τον επιτυγχάνουμε βήμα-βήμα, να απλώσουμε ένα δίχτυ προστασίας, να χτίσουμε ένα ανάχωμα για όλους τους δημότες μας, απέναντι στις επιθέσεις που δέχονται. Σ’ αυτόν τον αγώνα, που δεν έχει χρώματα και κομματικά πρόσημα, πρέπει να είμαστε όλοι μαζί».

Την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό αναψυκτήριο Άλσους «Δ. Κιντής», το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου, άνοιξε ο γραμματέας της παράταξης, Γιάννης Αντζινάς, ο οποίος τόνισε ότι «η παράταξη “Πρώτα η Ηλιούπολη” συνεχίζει μαχητικά να αγωνίζεται, μέσα στις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζει η χώρα, προτάσσοντας τα συμφέροντα του ηλιουπολίτικου λαού, χωρίς διακρίσεις και κομματικούς αποκλεισμούς, με ανανεωμένο πρόγραμμα και στελεχικό δυναμικό και με στόχο την απαρέγκλιτη υλοποίηση του προγράμματος για το οποίο την εξέλεξαν οι δημότες μας».


Ο δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης αναφέρθηκε επίσης στο αναπτυξιακό έργο που συντελείται, επισημαίνοντας ότι «δεν πρέπει ποτέ να χάνουμε από τα μάτια μας το μέλλον που ετοιμάζουμε για τα παιδιά μας. Γιατί θα έρθουν και καλύτερες μέρες. Και τότε κι εμείς και τα παιδιά μας θα ζήσουμε στην πόλη που θα έχουμε χτίσει σήμερα. Γι’ αυτό παράλληλα οικοδομούμε την Ηλιούπολη του μέλλοντος. Αυτήν που οραματιστήκαμε. (…) Αυτή τη στιγμή που μιλάμε συντελείται γύρω μας, στην πόλη μας, μια γενική ανάπλαση. Δεκάδες έργα είναι σε εξέλιξη». Ο κ. Βαλασόπουλος αναφέρθηκε αναλυτικά και στα ζητήματα που άπτονται της καθημερινότητας, της ποιότητας της ζωής, της εξυπηρέτησης του δημότη, της διαφάνειας, της καθαριότητας και του πράσινου, στα οποία, όπως είπε, «η δημοτική αρχή δίνει αληθινή μάχη καθημερινά, λόγω των ελλείψεων σε προσωπικό και πόρους, καθώς και στη μεγάλη προσπάθεια της οικονομικής εξυγίανσης του Δήμου, αλλά και της ορθολογικής και αποτελεσματικής διαχείρισης των κονδυλίων και της εξεύρεσης πόρων για την κάλυψη των αναγκών και την ομαλή λειτουργία όλων των υπηρεσιών», δηλώνοντας με έμφαση ότι είμαστε από τους ελάχιστους οικονομικά υγιείς Δήμους σε όλη την Ελλάδα. Τέλος, αναφερόμενος στους τομείς του Πολιτισμού και του Αθλητισμού, ο κ. Βαλασόπουλος τόνισε ότι «μπορεί η οικονομική κρίση να μας στρέφει αναγκαστικά στα κοινωνικά προβλήματα, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι o Πολιτισμός τρέφει την ψυχή, καλλιεργεί αξίες και εμπνέει τη συλλογικότητα, ο δε Αθλητισμός αποτελεί μια υγιή διέξοδο, πολύτιμη για όλους. Όλα αυτά τα έχουμε μεγάλη ανάγκη ιδιαίτερα σήμερα στη δύσκολη εποχή που διανύουμε» και παρέθεσε σημαντικές δράσεις που αναπτύσσονται σε αυτούς τους τομείς.

Κλείνοντας, ο δήμαρχος απάντησε στις κακόβουλες επιθέσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης, «που προσπαθεί να παραπλανήσει τους δημότες με ψεύδη κα συκοφαντίες, επειδή στην πραγματικότητα δεν έχει τίποτα να μας προσάψει, και τίποτα να προτείνει» και διαβεβαίωσε τους παρευρισκόμενους ότι «οι δημότες μας θα μας εμπιστευτούν και πάλι, και θα μας δώσουν τη δυνατότητα να ολοκληρώσουμε το έργο πνοής, με ορίζοντα οκταετίας, που έχουμε ήδη αρχίσει να υλοποιούμε. Οι εκλογές του 2014 θα μας φέρουν και πάλι νικητές. Και σ’ αυτή τη νίκη θα συμβάλλουμε όλοι. Εμείς, συνεχίζοντας να δίνουμε τον καθημερινό μας αγώνα με τα πραγματικά προβλήματα του κόσμου, και δίνοντας σάρκα και οστά στις προσδοκίες του, κι εσείς με την πειθώ και την καθημερινή σας επαφή με τους δημότες μας, που υφίστανται τις συκοφαντίες και την σκόπιμη διαστρέβλωση της αλήθειας. Με τη συντονισμένη μας προσπάθεια, με το πάθος και την πίστη μας σ’ αυτή την παράταξη και στον τίμιο αγώνα της, θα κερδίσουμε και πάλι τις καρδιές και την υποστήριξη των συμπολιτών μας»

Μετά την ομιλία του δημάρχου βραβεύθηκαν η Καθηγήτρια της Φαρμακευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θ. Παπασταϊκούδη, για την πολύτιμη συμβολή της στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου, ο πανοσιολογιότατος π. Διονύσιος Χαμαράκης, για το επί σειρά ετών κοινωνικό και φιλανθρωπικό του έργο και ο Φώτιος Πατσουράκος, για την κοινωνική του προσφορά στο Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου μας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Α. Ζαννιάς, Μ. Βουράκης, Κ. Αθανασόπουλος και Κ. Αδαμόπουλος, οι Δήμαρχοι Καισαριανής, Α. Κάμπακας, Αγίου Δημητρίου, Μ. Ανδρούτσου, Αλίμου, Θ. Ορφανός, ο Ι. Κωνσταντάτος, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αγώνας για το Μέλλον» του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, ο Πρόεδρος της ΠΕΔΑ, Ν. Σαράντης, ο Δ. Πανταζόπουλος, επικεφαλής της παράταξης ΕΝΑΚ και ο Δημοτικός Σύμβουλος του ΕΝΑΚ, Ι. Πούλος, ο Χ. Αποστολόπουλος, πρώην Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης, ο Γρ. Λαμπράκης, Πρόεδρος του Ιδρύματος «Γρ. Λαμπράκης», Πρόεδροι και πολυπληθείς αντιπροσωπείες αντιστασιακών οργανώσεων, εθνικοτοπικών και αθλητικών συλλόγων και άλλων φορέων της πόλης μας και άλλοι εκλεκτοί προσκεκλημένοι, όπως οι κύριοι/ες Γ. Βόγλης, Α. Φωτόπουλος Χ. Σωτηρόπουλος, Η. Ντάλλας, Κ. Παππάς, Π. Καπετανόπουλος, Φ. Σαββατιανού, Ν. Ανδρουλάκης, Δ. Γεωργάκης, Γ. Στέφας, Δ. Λούης, Κ. Ανδρεαδέλης, Ν. Σπέγγος και πολλοί άλλοι.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με γλέντι, με παραδοσιακά και λαϊκά τραγούδια, κρασί, μεζέδες, κέφι και αισιόδοξη διάθεση.

(neatisilioupolis.gr)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.