Ο Δήμος Π. Φαλήρου φιλοξενεί Έκθεση Ζωγραφικής της «Παιδικής HELMEPA»




Ο Δήμος Π. Φαλήρου φιλοξενεί Έκθεση Ζωγραφικής της «Παιδικής HELMEPA»

Έκθεση ζωγραφικής μελών του προγράμματος «Παιδική HELMEPA» θα φιλοξενήσει ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου από 11 έως 28 Μαρτίου 2013, στον Πολιτιστικό Χώρο “ΦΛΟΙΣΒΟΣ”. Τα 54 ομαδικά έργα που θα προβληθούν ανήκουν σε 880 μαθητές, ηλικίας 5 έως 13 ετών, από 33 πόλεις, χωριά και νησιά της πατρίδας μας και έχουν επιλεγεί ενδεικτικά από τα έργα που συμμετείχαν στους ετήσιους πανελλήνιους διαγωνισμούς ζωγραφικής του προγράμματος την τελευταία δεκαετία.

Την Έκθεση που έχει τίτλο «Θάλασσες, δάση και βουνά, είναι ο θησαυρός μας», είχε συν-διοργανώσει το 2012 η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος-HELMEPA με το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών – Ίδρυμα Βούρου-Ευταξία και είχε παρουσιάσει στο ιστορικό κτίριο του Μουσείου.

Μέσα από τις ζωγραφιές, τα παιδιά εκφράζουν καλλιτεχνικά τις περιβαλλοντικές ανησυχίες τους και στέλνουν σε όλους μας μηνύματα για την ανάγκη προστασίας της Γης, του ενός και μοναδικού «σπιτιού» μας.

Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, κ. Διονύσης Χατζηδάκης στον πρόλογο του στον κατάλογο των έργων: «Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος και πολιτισμού, φιλοξενεί αυτήν την Έκθεση, η οποία συνδυάζει και τα δύο, ούτως ώστε να αποτελέσει μια ευκαιρία για αφύπνιση, προβληματισμό και ενεργοποίηση όλων μας προς την κατεύθυνση της προστασίας του περιβάλλοντος και της βελτίωσης της ποιότητας ζωής.»

 

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 11 Μαρτίου, ώρα 18:30. Την Έκθεση θα επισκεφθούν σχολεία της περιοχής ενώ για το κοινό θα λειτουργεί τις καθημερινές και το Σαββατοκύριακο, 09:00 – 14:00 και 17:00 – 21:00

(e-epikaira.gr)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.