” Όχι στα παζάρια – διαφάνεια στις προμήθειες των δήμων και Παρατηρητήριο Τιμών”




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Γλυφάδας, ομόφωνα αποφάσισε τα κάτωθι στη χθεσινή του συνεδρίαση (07/03/2013) :

1. Την πλήρη στήριξη και υιοθέτηση των προτάσεων της προέδρου κας. Άννας Καυκά για την ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ. Και συγκεκριμένα προτείνει:

Την δημιουργία παρατηρητηρίου τιμών για τα προϊόντα που προμηθεύονται οι Δήμοι με ανώτατη τιμή αγοράς την επίσημη τιμή Λιανικής των προϊόντων.

Στις επιτροπές Προμηθειών και Παραλαβών των Δήμων να προστεθεί και μέλος από τα Επιμελητήρια (Εμπορικό & Βιομηχανικό, Επαγγελματικό, Οικονομικό) ή μέλος του Δ.Σ του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου.

2. Την πλήρη ΑΝΤΙΘΕΣΗ του στην διενέργεια οποιουδήποτε Παζαριού, Εμποροπανήγυρης και ειδικότερα Έκθεσης Βιβλίου που δεν τηρεί τα άρθρα περί ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ των νόμων 3377/2005 και 3769/2009

ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ – Πωλήσεις βιβλίων

Απαγορεύεται η λιανική πώληση βιβλίων κατά τη διάρκεια εκθέσεων βιβλίου, μέσα στον εκθεσιακό χώρο. Από την εφαρμογή του προηγούμενου εδαφίου εξαιρούνται οι εκθέσεις βιβλίου, που διοργανώνονται από συνδικαλιστικούς φορείς του τομέα έκδοσης και εμπορίας βιβλίου. Η εξαίρεση ισχύει για μία μόνο έκθεση βιβλίου, ανά συνδικαλιστικό φορέα κατ” έτος.

Όταν οι εκθέσεις βιβλίου διοργανώνονται από πανελλήνιες δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, η εξαίρεση ισχύει για μία έκθεση, ανά νομό.

Επιτρέπεται η πώληση βιβλίων σε υπαίθριους χώρους, από φορείς εκδοτών ή βιβλιοπωλών, με την εποπτεία του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (Ε.ΚΕ.ΒΙ.) εφόσον αυτά έχουν εκδοθεί πριν από δέκα (10) τουλάχιστον χρόνια και διατίθενται σε μειωμένες τιμές.

Η αίτηση άδειας περιέχει το χρόνο διάρκειας της έκθεσης, που δεν υπερβαίνει τις δέκα (10) ημέρες, τους όρους συμμετοχής των εκδοτών ή βιβλιοπωλών και τα προς πώληση βιβλία, κατά τίτλο, ποσότητα και τιμή διάθεσης στην έκθεση και πριν από αυτήν.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Γλυφάδας καλεί τους Δημοτικούς Συμβούλους Γλυφάδας να τηρήσουν τον ΝΟΜΟ και να καταψηφίσουν το σχετικό αίτημα από Βιβλιοπωλείο του Πειραιά για διενέργεια Έκθεσης Βιβλίου , να θυμίσουμε ότι: α) Ο αιτών δεν έχει καμία σχέση με συνδικαλιστικό φορέα εκδοτών και βιβλιοπωλών, ούτε με το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου ή το Υπουργείο Πολιτισμού και β) στο αίτημα περιλαμβάνονται : μπιζού, ασημικά και είδη δώρων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Γλυφάδας ευχαριστεί τον Δήμαρχο Γλυφάδας κ. Κόκκορη για την στήριξη του, την Πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου κα. Σάκκου και τους Δημοτικούς Συμβούλους που ψήφισαν ΟΧΙ στο Δημοτικό Συμβούλιο της 6/3/2013, ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Δημήτρη Αγγελάτο.

 

Με εκτίμηση

Άννα Καυκά, πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Γλυφάδας

Πάνος Μιχαλόπουλος, γενικός γραμματέας Εμπορικού Συλλόγου Γλυφάδας

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.