Aφιέρωμα για τις μαθησιακές δυσκολίες




Η Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης, σε συνεργασία με τον «Πολιτιστικό Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Ηλιούπολης (Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.)-Γρηγόρης Γρηγορίου», παρουσιάζει την Κυριακή 10/03/2013, ώρα 10:00, στο Θέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηλιούπολης (Σοφ. Βενιζέλου & Κουντουριώτη), ένα αφιέρωμα για τις μαθησιακές δυσκολίες.

Το αφιέρωμα ξεκινά με την προβολή της βραβευμένης ινδικής ταινίας, ΣΑΝ ΑΣΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΓΗ (ΤΑΑΠΕ ΖΑΜΕΕΝ ΠΑΡ/ LIKE STARS ON EARTH) του Ααμίρ Κχαν (ΙΝΔΙΑ, 2007, έγχρωμη, 165΄).
Η ταινία πραγματεύεται το θέμα της δυσλεξίας μέσα από την ιστορία ενός οκτάχρονου με ιδιαίτερη φαντασία αγοριού, του Ισχαάν (Νταρσίιλ Σάφαρι). Ο Ισχαάν έχει εξαιρετική κλίση στη ζωγραφική, παρουσιάζει ωστόσο μεγάλες δυσκολίες με τα μαθήματα και αδυνατεί να ανταποκριθεί με επιτυχία στις απαιτήσεις του σχολείου, με αποτέλεσμα γονείς και δάσκαλοι να τον θεωρούν ανόητο και τεμπέλη. Η γνωριμία του με τον καθηγητή των καλλιτεχνικών στο σχολείο στο οποίο στέλνεται εσώκλειστος, συμβάλλει ώστε ο Ισχαάν να ανακτήσει τη χαμένη του αυτοπεποίθηση, αναδεικνύοντας το ταλέντο του στη ζωγραφική ως πηγή δύναμης και δημιουργικότητας.
Θα ακολουθήσει συζήτηση με εισηγητές τους Ελένη Λιβανίου ( Ph.D., εκπαιδευτική ψυχολόγο, Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρίας Δυσλεξίας, Υπεύθυνη του Τμήματος Μαθησιακών Δυσκολιών στο Ίδρυμα «Σπύρος Δοξιάδης-Διαγνωστική και Θεραπευτική Μονάδα για το Παιδί») και Γιάννη Καραγιαννάκη (μαθηματικό, ερευνητή του Κέντρου Μελέτης Ψυχοφυσιολογίας και Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δυσλεξίας / European Dyslexia Association).
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο 210 9940699.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.