Συγχαρητήρια στα παιδιά του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης




Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης βραβεύθηκε στο διαγωνισμό της Γαλλοφωνίας Μαρτίου 2013, για τη συμμετοχή των μαθητών του με DVD που φέρει τον τίτλο: «Ένας Ινδιάνικος μύθος, γιατί οι πεταλούδες δεν μιλάνε».

Τα παιδιά της Ε’ Δημοτικού του εν λόγω σχολείου, με μόνο εφόδιο 2 διδακτικές ώρες Γαλλικών την εβδομάδα από το Νοέμβριο, συναγωνίστηκαν με 4.000 παιδιά απ’ όλη την Ελλάδα, και κέρδισαν το βραβείο.

Θερμά συγχαρητήρια σ’ αυτά, στους γονείς και τους δασκάλους Γαλλικής και θεατρολογίας του Σχολείου.

Η βράβευση θα γίνει στο Γαλλικό Ινστιτούτο την Τετάρτη 20 Μαρτίου, ημέρα της Γαλλοφωνίας.

Κάθε χρόνο, γύρω στις 20 Μαρτίου, γιορτάζεται η Γαλλοφωνία στις πέντε ηπείρους. Το 2013, το Γαλλικό Ινστιτούτο και οι Γαλλόφωνες Πρεσβείες στην Ελλάδα οργανώνουν πολιτιστικό πρόγραµµα από τις 19 έως τις 23 Μαρτίου για να γιορτάσουν το γεγονός ότι ανήκουν σε µια γλωσσολογική κοινότητα περίπου 300 εκατοµµυρίων ανθρώπων που «µμοιράζονται τη γαλλική γλώσσα».
 Η άνοιξη του 2013 θα είναι αφιερωμένη στους Αφηγητές των πέντε ηπείρων, επειδή οι ιστορίες ταξιδεύουν, αγνοούν τα σύνορα και όσο περισσότερο τις διηγούνται τόσο λιγότερο ξένες είναι. Οι καλύτεροι αφηγητές θα είναι και οι νικητές του εθνικού διαγωνισµού Γαλλοφωνίας, ο οποίος απευθύνεται σε όλους τους µαθητές γαλλικών στην Ελλάδα και θα λάβουν τα βραβεία τους στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Επιπλέον, η λογοτεχνία και η µμουσική θα έχουν την τιμητική τους για το ευρύ κοινό.
Τετάρτη 20 Μαρτίου
Απονομή βραβείων για τα δημοτικά σχολεία
Ημερίδα για τους νικητές των δημοτικών σχολείων – απονομή βραβείων στο auditorium Theo Angelopoulos με 250 μαθητές και, ταυτόχρονα, εργαστήρια για άλλους 250 μαθητές (ανάγνωση, εργαστήριο με διάφορες θεματικές: Πολυνησία, Ασία, θεατρικός αυτοσχεδιασμός, εισαγωγή από έναν Γάλλο DJ).

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.