Συμμετοχή του Δήμου Ηλιούπολης σε πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ για γονείς




Σε σειρά διαλέξεων-συναντήσεων για γονείς, με θέματα που αφορούν στη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών, την πρόληψη, την ψυχοκοινωνική ανάπτυξη του παιδιού και του εφήβου, την επικοινωνία μέσα στην οικογένεια, τα προβλήματα συμπεριφοράς κ.λπ. συμμετείχε ομάδα γονέων του Δήμου μας, υπό τον συντονισμό της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Οι δίωρες συναντήσεις, που έγιναν από τις 31/10/12 μέχρι τις 6/2/13, οργανώθηκαν από το Δίκτυο Υπηρεσιών Πρόληψης και Έγκαιρης Παρέμβασης του ΚΕΘΕΑ,, στο πλαίσιο της Σχολής Γονέων του ΚΕΘΕΑ, με εισηγητές εξειδικευμένους επιστήμονες ψυχικής υγείας (ψυχολόγους, ψυχοθεραπευτές κ.λπ.), και έδωσαν την ευκαιρία στους συμμετέχοντες όχι μόνο να ενημερωθούν έγκυρα για το πρόβλημα των ναρκωτικών και των αιτίων που προκαλούν τη χρήση, αλλά και να μοιραστούν προβληματισμούς που σχετίζονται με το ρόλο των γονιών, καθώς και να ανακαλύψουν νέους τρόπους επικοινωνίας μέσα στην οικογένεια.
Στο πρόγραμμα ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό οι συμπολίτες μας που έλαβαν μέρος, αποκομίζοντας πολύ χρήσιμες γνώσεις για τις κατάλληλες συμπεριφορές, τρόπους επικοινωνίας και αντιμετώπισης των προβλημάτων που παρουσιάζονται κατά την εφηβική ηλικία.
Η συμμετοχή στο πρόγραμμα ήταν δωρεάν, και η μεταφορά των γονιών έγινε με πούλμαν που παραχωρήθηκε από το Δήμο. Τον συντονισμό της δράσης είχε εκ μέρους της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου, η κα Ανδριανή Γαλαίου, κοινωνική λειτουργός, υπό την ευθύνη του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής και Εθελοντισμού κου Χρ. Γιαννάκη.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.