Θύελλα Αγίου Δημητρίου – σοβαρά επεισόδια με συμπλοκές στου Ζωγράφου




Της Σοφίας Τσιρώνη (imaginistes.com)

Μια πολύ σημαντική νίκη πέτυχε η Θύελλα Αγίου Δημητρίου με 2-0 επί του Αστέρα Ζωγράφου που όμως επισκιάστηκε από σοβαρά επεισόδια. Στο γήπεδο του Αστέρα, οι γνωστοί άγνωστοι ταραχοποιοί «μαύρισαν» την αναμέτρηση ανάμεσα στις δύο ομάδες με έκτροπα μετά τη λήξη του αγώνα ενώ έστειλαν στο νοσοκομείο έναν οπαδό των φιλοξενούμενων.

Απλά και λιτά… Ντροπή!!

Οι οπαδοί των γηπεδούχων εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και συνεπλάκησαν με τους ποδοσφαιριστές της Θύελλας, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν πολλοί από αυτούς. Δυστυχώς, το μένος των θερμόαιμων οπαδών μεταφέρθηκε και στους παίκτες των δύο ομάδων  που δεν άργησαν να πιαστούν στα χέρια και μεταξύ τους, δημιουργώντας πρωτοφανείς για την κατηγορία, εικόνες.

Σοκαρισμένοι και τρομοκρατημένοι παρακολουθούσαν τις σκηνές βίας οι φίλαθλοι των δύο ομάδων. Άνθρωποι που αποφάσισαν να περάσουν το απόγευμα του Σαββάτου, με την οικογένειά τους στο γήπεδο, ήρθαν αντιμέτωποι με άγριες εικόνες ενώ τον αγώνα παρακολουθούσαν και μικρά παιδιά. Οι συμπλοκές στην εξέδρα και η εισβολή στον αγωνιστικό χώρο με αιχμηρά αντικείμενα και μαχαίρια από μερικούς ανεγκέφαλους ας μην περάσει απαρατήρητη και ας βρεθεί μια λύση ώστε να μη χρειαστεί να θρηνήσουμε θύματα στους επόμενους αγώνες.

Στο αγωνιστικό κομμάτι

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΣτο αγωνιστικό μέρος, ο Αστέρας προσπάθησε να φτάσει πρώτος στο γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο, με δύο κεφαλιές των Μπούρα και Παπαθανάση χωρίς όμως να καταφέρουν να βρουν δίχτυα. Το γκολ που έψαχναν, το πέτυχε ο Καραγιάννης στο 15’, που έκανε το σουτ στη μεγάλη περιοχή και έγραψε το 0-1, για την Θύελλα. Με αυτό το σκορ αποχώρησαν οι δύο ομάδες για τα αποδυτήρια ενώ στο δεύτερο ημίχρονο ο Γιάννης Ραζακιάς έκανε το 2-0. Στο 50’, ο νεαρός επιθετικός πραγματοποίησε το σουτ έξω από την περιοχή κάτι που μετουσίωσε σε γκολ, με τους οπαδούς των κυανόλευκων να παίρνουν βαθιά ανάσα. Η Θύελλα, αναγκάστηκε να συνεχίσει τον αγώνα με δέκα παίκτες, καθώς ο Ευαγγελόπουλος στο 65’, αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Λίγο αργότερα, ο Αστέρας, προσπάθησε να μειώσει με αντεπιθέσεις αλλά είχε να αντιμετωπίσει τον ετοιμοπόλεμο Ρέτσο που μπήκε αλλαγή στο 70’, στη θέση του Καραγιάννη. Οι Κοκκότης- Ευαγγελόπουλος απώθησαν τις επιθετικές ενέργειες των αντιπάλων ενώ όταν η μπάλα πλησίαζε επικίνδυνα στη μικρή περιοχή, ο Βένιος ήταν εκεί να αποκρούσει και να βάλει τέλος στα όνειρα των γηπεδούχων. Οι Ζούλιας και Σιαδήμας, κράτησαν τις θέσεις τους και έκλεισαν τους διαδρόμους στους Ζωγραφιώτες που προσπάθησαν να γίνουν πιο επιθετικοί καθώς έβλεπαν τα όνειρά τους για νίκη να κάνουν φτερά. Σε αυτό βοήθησαν και οι Μουχαμέτι- Γεωργίου με τις δικές τους μονομαχίες στην αναμέτρηση.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η συνέχεια στον αγώνα, κυλούσε υπέρ της Θύελλας, που κρατούσε το 2-0, με τον Τσακόγιωργα που αντικατέστησε τον Λίποβ στο 46’, να απειλεί τα αντίπαλα καρέ. Ο 29χρονος παίκτης, βγήκε έξυπνα απ’ τα δεξιά, αλλά ο Μακρής έσωσε την ομάδα του από τα χειρότερα. Στο 83’, θα βγάλει πάσα ακριβείας στον Κωνσταντίνου, με τον τελευταίο να στέλνει τη μπάλα άουτ.  Η Θύελλα από την αναμέτρηση κρατάει τους τρεις βαθμούς και αφήνει πίσω τα θλιβερά επεισόδια, ελπίζοντας να μην υπάρξουν αντίστοιχες στιγμές στο μέλλον.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ: Μακρής, Πολυμερόπουλος, Μαλάι, Παπαθανάσης, Κούρτι, Μεταξούλης, Μπούρας, Κυριακόπουλος, Σακαρέλης, Χαρατσάρης, Παπαβασιλείου.

ΘΎΕΛΛΑ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Βένιος, Ευαγγελόπουλος, Ζούλιας, Σιαδήμας, Κοκότης, Μουχαμέτι, Γεωργίου, Λίποβ (46’ Τσακόγιωργας), Ραζακιάς (75’ Παναγιωτάκης), Καραγιάννης (70’ Ρέτσος), Κωνσταντίνου.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν μετά τον αγώνα της Α΄ Κατηγορίας του Αθηναϊκού πρωταθλήματος ανάμεσα σε Αστέρα Ζωγράφου και Άγιο Δημήτριο (2-0), στο γήπεδο του Ζωγράφου .

(zografou.net)

Το παιχνίδι είχε μεγάλη ένταση καθόλη την διάρκεια του, με συρράξεις συμπλοκές εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου, αλλά μετά το τέλος του τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα.

Συγκεκριμένα, κατά την αποχώρηση του το πούλμαν που μετέφερε την αποστολή του Αγίου Δημητρίου δέχθηκε επίθεση από 80 και πλέον άτομα, που έσπασαν τζάμια επιδόθηκαν σε πετροπόλεμο, χρησιμοποίησαν πυροσβεστήρα, ενώ στο τέλος πέταξαν μέσα στο πούλμαν μολότοφ.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.