Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν οι δήμοι Ελληνικού – Αργυρούπολης και Αλίμου




Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν οι δήμοι Ελληνικού-Αργυρούπολης και Αλίμου, κατά της μεταβίβασης στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) του 30% των εκτάσεων των εγκαταστάσεων του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, της μαρίνας Ελληνικού και του Αγίου Κοσμά Αττικής.

Eίχε προηγηθεί προσφυγή κατά του ΤΑΙΠΕΔ και από δέκα δημότες, που υποστηρίζουν, όπως και οι δύο δήμοι, ότι η επίμαχη μεταβίβαση είναι αντισυνταγματική και μη νόμιμη.

Ειδικότερα, επισημαίνουν ότι η μεταβίβαση των εκτάσεων στο ΤΑΙΠΕΔ είναι αντίθετη στις συνταγματικές αρχές της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας (άρθρο 5), του κοινωνικού κράτους (άρθρο 25) και της λαϊκής κυριαρχίας ως βάση του λαϊκού πολιτεύματος (άρθρο 1), ενώ, παράλληλα παραβιάζεται το συνταγματικό δικαίωμα στο περιβάλλον (άρθρο 24), όπως και το άρθρο 43 του Συντάγματος που καθορίζει πότε εκδίδονται τα Προεδρικά Διατάγματα.

Στην αίτησή τους οι κάτοικοι υπογραμμίζουν ότι οι εκτάσεις που μεταβιβάστηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ, όπως ο αιγιαλός, η παραλία, η χερσαία ζώνη της μαρίνας, τα δημόσια δάση και οι δασικές εκτάσεις, υπάγονται στη δημόσια περιουσία του κράτους και είναι αναπαλλοτρίωτη.

Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με τους προσφεύγοντες μεταβιβάστηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ, για 99 χρόνια, 5.249.873 τετραγωνικά μέτρα του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, 426,011 τ.μ. του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας του Αγίου Κοσμά και 529.792 τ.μ. του πρώην Ολυμπιακού Κέντρου Ιστιοπλοΐας.

(enet.gr)

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.