Τετραήμερες αποκριάτικες εκδηλώσεις στον Άγιο Δημήτριο




Δελτίο τύπου:

Ο Δήμος, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος, διοργάνωσαν σειρά εκδηλώσεων για το τριήμερο της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας. Με πολλή μουσική, παιχνίδι για τους μικρούς μας δημότες και νόστιμα σπιτικά παραδοσιακά εδέσματα της Σαρακοστής την Καθαρά Δευτέρα, οι δημότες μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να περάσουν ώρες ξεγνοιασιάς και διασκέδασης.

Την Παρασκευή 15 Μαρτίου στο θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» του Δημαρχείου απολαύσαμε συναυλία με Πλακιώτικα παραδοσιακά και Επτανησιακά τραγούδια από την καλλιτεχνική ομάδα «Μορφές Έκφρασης» και την αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακήσιων Πειραιά.

Το Σάββατο 16 Μαρτίου διοργανώθηκε το «Κυνήγι του χαμένου Θησαυρού» με τη συμμετοχή Αθλητικών Σωματείων του Δήμου μας, σχολείων και άλλων Φορέων. Το κυνήγι του Θησαυρού είχε 8 σταθμούς. Ως αφετηρία αλλά και τερματισμός είχε οριστεί το1ο Δημοτικό Σχολείο. Η μετάβαση από τον ένα σταθμό στον άλλο γινόταν με την επίλυση κάποιου γρίφου και νικητής αναδείχθηκε το 1ο Δημοτικό Σχολείο που τερμάτισε πιο γρήγορα βρίσκοντας με επιτυχία όλους τους γρίφους. Όλοι οι συμμετέχοντες κέρδισαν πλούσια δώρα.

Την Κυριακή των Αποκριών στην πλατεία Άρη Βελουχιώτη, έγινε ένα υπέροχο Αποκριάτικο πάρτι για τους μικρούς δημότες, με ξυλοπόδαρους, ταχυδακτυλουργούς, κλόουν, μουσική, πολύ χορό και κέφι.

Όλα τα δρώμενα πραγματοποιήθηκαν μέσα σε μια κατακόκκινη φουσκωτή κατασκευή το λεγόμενο “τσίρκο τσέπης”.

Τα Κούλουμα την Καθαρά Δεύτερα γιορτάστηκαν στον Ασύρματο με πολλή ζωντανή μουσική από τον τραγουδιστή και μουσικό Ηρακλή Κοντό και την τραγουδίστρια Έλσα Εφεντάκη και πολλά παραδοσιακά Σαρακοστιανά εδέσματα με κυρίαρχη την καταπληκτική φασολάδα, τα οποία ετοίμασαν οι εθελοντές του Ανοικτού Δικτύου Εθελοντών Δήμου Αγ. Δημητρίου με τη συμβολή και βοήθεια στο μαγείρεμα και το σερβίρισμα από τους Συλλόγους Κρητών και Ηλείων.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.