Τριάντα χιλιάδες ευρώ για τα σχολεία του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης




Στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11/3/2013 και στα προ ημερησίας διάταξης θέματα ζήτησαν και πήραν τον λόγο οι Πρόεδροι των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του 5ου και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αργυρούπολης καθώς και γονείς μαθητών των σχολείων αυτών, όπως επίσης και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ» και έθεσαν ζητήματα και προβλήματα που έχουν να κάνουν με την επισκευή και συντήρηση των σχολείων, ζητώντας την άμεση παρέμβαση του Δήμου για αποκατάσταση των ζημιών σχετικά με την ασφάλεια και την υγιεινή των μαθητών.

Στη συζήτηση που ακολούθησε και στις τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων, των αντιδημάρχων και του δημάρχου διαπιστώθηκαν τα παρακάτω:

– Η μειωμένη χρηματοδότηση σε ποσοστό που φτάνει στο 60% σε σχέση με προηγούμενα χρόνια που γίνεται στο Δήμο μέσω των ΚΑΠ και της ΣΑΤΑ από την κυβέρνηση έχει ως συνέπεια την αδυναμία του Δήμου να παρεμβαίνει άμεσα για την αποκατάσταση των ζημιών ελλείψει πόρων.

– Η παλαιότητα των κτηρίων και η επί πολλά χρόνια ελλιπής συντήρηση των σχολείων, ιδιαίτερα του συγκροτήματος των σχολείων στην Ολυμπίας καθιστούν αναγκαία την άμεση παρέμβαση των τεχνικών συνεργείων για επισκευές και δόθηκε η διαβεβαίωση ότι οι εργασίες θα αρχίσουν από την επόμενη μέρα.

– Θα χρηματοδοτηθούν άμεσα οι σχολικές επιτροπές με το ποσό των 30.000€ για να μπορούν με μεγαλύτερη ταχύτητα να προβαίνουν άμεσα και να δίνουν λύσεις στα προβλήματα που παρουσιάζονται. Άλλωστε η επιχορήγηση αυτή είναι θέμα του σημερινού Δημοτικού Συμβουλίου.

– Η καθυστέρηση έγκρισης προϋπολογισμού και το γραφειοκρατικό πρόβλημα που υπάρχει γενικά στο δημόσιο με εγκρίσεις προμήθειας υλικού, αναθέσεις έργων κλπ. δεν μας επέτρεψαν να ανταποκριθούμε στο βαθμό που θα επιθυμούσαμε.

– Οι επισκευές και οι συντηρήσεις που έγιναν τα 2 προηγούμενα χρόνια είναι πολλές και η εικόνα των σχολείων έχει αλλάξει προς το καλύτερο και αυτό αναγνωρίζεται από το σύνολο της σχολικής κοινότητας.

– Υπάρχουν ακόμη προβλήματα και πιστεύουμε ότι σε μικρό χρονικό διάστημα θα μπορούμε να μιλάμε από καλύτερη θέση με στόχο να εξαλειφθούν όλα τα προβλήματα που σχετίζονται με την επισκευή και συντήρηση των σχολείων.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.