Η Κίνηση “Μετέχω” για τον Ασύρματο στον Άγιο Δημήτριο




ANAKOΙΝΩΣΗ:

Στα πλαίσια της εφαρμογής των Μνημονίων ,το σύνολο σχεδόν της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου «πέρασε» στην «Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου»(ΕΤΑΔ), με σκοπό την «αξιοποίησή της». Μαζί με τα υπόλοιπα ακίνητα πέρασαν και 32 στρέμματα από το χώρο του Ασυρμάτου.

Η λογική όμως που υπάρχει στην ΕΤΑΔ, απόρροια και συγκεκριμένων πολιτικών επιλογών όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων είναι η «αξιοποίηση» της δημόσιας περιουσίας μόνο με οικονομικά κριτήρια, χωρίς να υπολογίζουν κοινωνικές και περιβαλλοντικές ανάγκες.

Ταυτόχρονα η συνεχής αναζήτηση χρημάτων για την κάλυψη των ελλειμμάτων  του κρατικού προϋπολογισμού για την εξυπηρέτηση του «χρέους»,  έχει οδηγήσει σε πολλές περιπτώσεις την ενοικίαση – παραχώρηση τμημάτων της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου σε πολύ χαμηλές τιμές αλλά και σε παράλογες ενέργειες όπως τις βιώνουμε στο Δήμο μας με τον Ασύρματο ή στην Καισαριανή με το Σκοπευτήριο.

Συγκεκριμένα η  ΕΤΑΔ ζητάει σήμερα από το Δήμο Αγίου Δημητρίου «εύλογο οικονομικό αντάλλαγμα» για την παραχώρηση των τελευταίων 32 στρεμμάτων του χώρου.

Ζητάει δηλαδή να αγοράσει ο Δήμος Αγίου Δημητρίου δημόσια γη για να την αξιοποιήσει όχι φυσικά για να βγάλει κέρδος αλλά προς όφελος των δημοτών του!!!

Ως Δημοτική Κίνηση ΜΕΤΕΧΩ  θεωρούμε ότι:

  • η παραχώρηση του υπόλοιπου τμήματος του Ασυρμάτου στον Δήμο πρέπει να γίνει χωρίς κανένα προαπαιτούμενο.
  • η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να είναι γνώμονας δράσης του Δήμου μας.

Επισημαίνουμε τις ευθύνες της Δημοτικής Αρχής που κινήθηκε πολλές φορές μέχρι σήμερα για το συγκεκριμένο θέμα χωρίς διαφάνεια και υπόγεια αντιμετωπίζοντας το θέμα του Ασυρμάτου παλαιοκομματικά με τη λογική του εκλογικού «κέρδους».

 

Ως Δημοτική Κίνηση ΜΕΤΕΧΩ   

  • Συμμετέχουμε  στην διαπαραταξιακή επιτροπή με συμμετοχή κινήσεων και φορέων για τον συντονισμό δράσεων και ενεργειών.
  • Στηρίζουμε  ενεργά κινητοποιήσεις των πολιτών όπως είναι  και η Ανοιχτή Συνέλευση Ασυρμάτου που κινούνται στην κατεύθυνση της παραχώρησης χωρίς όρους του συνόλου του χώρου του Ασυρμάτου, της αναβάθμισής του περιβαλλοντικά και αξιοποίησής του επ’ ωφελεία όλων των δημοτών με τη δημιουργία ενός ενιαίου άλσους.
  • Ζητάμε  από την  Δημοτική Αρχή να προχωρήσει σε κοινές δράσεις με άλλους Δήμους που διεκδικούν αντίστοιχους χώρους.

Saprikis Christos

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.