Ηλεκτρονικό «περίπτερο» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης





Μια νέα και καινοτόμο υπηρεσία έχουν στη διάθεσή τους οι επισκέπτες της Δημοτικής Βιβλιοθήκης της πόλης μας. Πρόκειται για μια Διαδικτυακή Βιβλιοθήκη εφημερίδων και περιοδικών απ’ όλο τον κόσμο.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Ηλιούπολης είναι μία από τις 10 δημόσιες βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα, που διαθέτει την ηλεκτρονική πλατφόρμα Press Display, μέσω της οποίας οι αναγνώστες μπορούν να έχουν πρόσβαση εντελώς δωρεάν σε 2.200 δημοφιλείς εφημερίδες και περιοδικά 101 χωρών! Le Monde, The Independent, Washington Post, International Herald Tribune, The Guardian, Καθημερινή, Cosmopolitan είναι μερικά μόνο από τα παραδείγματα εφημερίδων και περιοδικών που μπορεί να διαβάσει ηλεκτρονικά ο επισκέπτης της Δημοτικής μας Βιβλιοθήκης. Το μόνο που έχει να κάνει είναι να βρίσκεται στον χώρο της Βιβλιοθήκης, και να συνδεθεί στο ασύρματο δίκτυό της (free internet wi-fi spot). Εν συνεχεία μέσω των υπολογιστών της Βιβλιοθήκης ή του προσωπικού του υπολογιστή μπαίνει απλώς στην ιστοσελίδα: http://library.pressdisplay.com και περιηγείται στα νέα όλου του κόσμου μέσα από λόγια και εικόνες.

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι η υπηρεσία αυτή δεν αφορά μόνο στην απλή ηλεκτρονική ανάγνωση εφημερίδων και περιοδικών, αλλά προσφέρει μία ολοκληρωμένη εμπειρία για τους επισκέπτες της Βιβλιοθήκης. Όλα τα άρθρα εκτός από το να τα διαβάσει κανείς, μπορεί επίσης να τα επεξεργαστεί με κάθε ψηφιακό εργαλείο και πολυμεσική εφαρμογή, να τα μοιραστεί στα κοινωνικά δίκτυα, να τα στείλει με e-mail, να τα μεταφράσει σε 12 γλώσσες, να τα αποθηκεύσει, να τα εκτυπώσει, ακόμη και να τα ακούσει! Μπορείς επίσης να τα αξιολογήσει και να τα σχολιάσει μαζί με επισκέπτες άλλων Βιβλιοθηκών από όλο τον κόσμο, να δει τα πιο βασικά πρωτοσέλιδα, να αναζητήσει άρθρα με λέξεις-κλειδιά και πολλά ακόμη.

Η νέα αυτή υπηρεσία προσφέρεται στους δημότες μας, στο πλαίσιο της αναβάθμισης της Δημοτικής μας Βιβλιοθήκης, που υλοποιείται μέσω του προγράμματος Future Library, με αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». Η Δημοτική μας Βιβλιοθήκη συμμετέχοντας σ’ αυτό το πρόγραμμα συνεχίζει την προσπάθεια για την ενίσχυση του ρόλου της ως κέντρο δημιουργικότητας, καινοτομίας και μάθησης , και φέρνει τα νέα όλου του κόσμου στον υπολογιστή μας, στο κινητό μας, στο tablet μας, στη Βιβλιοθήκη της πόλης μας!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.