Κλειστή παραμένει η “Ακτή Βουλιαγμένης” – βρήκαν και άλλες οβίδες (LIVE EIKONEΣ)




Κλειστή παραμένει η “Ακτή Βουλιαγμένης” όπως μπορείτε να δείτε και από τη  webcam (beachreport.gr/vouliagmeni/) που είναι συνδεδεμένη με την παραλία και μεταδίδει ζωντανές εικόνες . Οι Ειδικές Μονάδες του Λιμενικού Σώματος “σαρώνουν” το βυθό ψάχνοντας για πυρομαχικά.Η οβίδα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο που βρήκε ένας λουόμενος και την έβγαλε με τα χέρια έξω, εξουδετερώθηκε από πυροτεχνουργούς του στρατού με ελεγχόμενη έκρηξη.Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν βρεθεί και άλλες οβίδες ενώ αναμένεται να αρχίσουν έλεγχοι και σε διπλανές παραλίες, αφού όπως φαίνεται ο βυθός της Βουλιαγμένης κρύβει πολλά μυστικά. Πάντως κανείς δεν γνωρίζει πια,  πότε θα ανοίξει η “Ακτή Βουλιαγμένης”.

“Θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι έρευνες και να είμαστε σίγουροι ότι δεν υπάρχουν και άλλα πυρομαχικά, τουλάχιστον να φαίνονται και να μην είναι θαμμένα στην άμμο” ανέφερε στο notia.gr ανώτατος αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος.

“Ο κίνδυνος είναι πολύ μεγάλος και θα πρέπει όποιος εντοπίσει κάτι παρόμοιο να ειδοποιεί αμέσως τις αρχές”.

Είναι άγνωστο πότε θα ανοίξει η πλαζ. Το τελικό ο.κ θα το δώσουν οι λιμενικοί όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος.

​Ακόμη τέσσερις οβίδες βρήκαν στην πλαζ Βουλιαγμένης δύτες ιδιωτικής καταδυτικής σχολής που ανέλαβαν τον καθαρισμό του βυθού μετά τον εντοπισμό οβίδας από λουόμενο το μεσημέρι της Δευτέρας.

Η Λιμενική Αρχή Βουλιαγμένης ενημερώθηκε το μεσημέρι από ιδιωτική καταδυτική σχολή, ότι στη θαλάσσια περιοχή πλαζ Βουλιαγμένης, βρέθηκαν εντός της θάλασσας, τέσσερις οβίδες μήκους περίπου 30cm και διαμέτρου 15cm, διάσπαρτες σε απόσταση 15 – 150 μέτρων από τη στεριά και σε βάθος 1 έως 4 μέτρων περίπου.

Ήδη έχουν τοποθετηθεί σημαντήρες για τη σήμανση της θέσης τους και η περιοχή επιτηρείται περιοδικά από τη Λιμενική Αρχή Βουλιαγμένης.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.