Ποια είναι η ΑGC Equity Partners που απέκτησε τον Αστέρα Βουλιαγμένης με 400 εκατ. ευρώ




Το επενδυτικό σχήμα που πλειοδότησε στο διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ και θα αναλάβει τη διαχείριση του Αστέρα Βουλιαγμένης συμμετέχει η αραβική κοινοπραξία AGC σε συνεργασία με τον τουρκικό όμιλο Doguş.

Η προσφορά που κατέθεσε ήταν κατά 50 εκατομμύρια ευρώ (έφτασε τα 400 εκατ. ευρώ) υψηλότερη από αυτή που είχε καταθέσει το επενδυτικό σχήμα που υπέβαλε τη δεύτερη υψηλότερη προσφορά.

Η AGC στηρίζεται σε δύο ισχυρά κρατικά funds Αμπού Ντάμπι και του Κουβέιτ

Η AGC Equity Partners, fund αραβικών συμφερόντων, το οποίο διαθέτει γραφεία στην Μέση Ανατολή, ενώ στηρίζεται σε δύο ισχυρά κρατικά funds Αμπού Ντάμπι και του Κουβέιτ, αλλά και ισχυρές οικογένειες της Μέσης Ανατολής. Να σημειωθεί παράλληλα πως στο συγκεκριμένο σχήμα συμμετέχει μειοψηφικά και η τουρκική Dogus Group.

Ηπια ανάπτυξη και eco friendly βίλες τα σχέδια για τον Αστέρα

Βασικός στόχος της AGC αποτελεί η αναβάθμιση και η ήπια ανάπτυξη του συνολικού οικοδομήματος, με άμεσο στόχο την ανάκτηση της χαμένης αίγλης του Αστέρα της δεκαετίας του 60-70 και κατ’ επέκταση και την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης.

Συγκεκριμένα, το σχέδιο αναβάθμισης περιλαμβάνει την δημιουργία υπερπολυτελούς συγκροτήματος 7 αστέρων. Σε αυτά τα πλαίσια αναμένεται να οικοδομηθούν 12 περίπου eco friendly βίλες στην θέση ωστόσο του συγκροτήματος Αφροδίτη, έτσι ώστε να μην χρησιμοποιηθεί «ούτε κυβικό τσιμέντου παραπάνω από τα ήδη υπάρχοντα μέτρα» , αλλά να δοθεί έμφαση στην διατήρηση και ενίσχυση του φυσικού περιβάλλοντος.

Παράλληλα, βάσει πληροφοριών, η AGC θα διατηρήσει της υπάρχουσες ξενοδοχειακές μονάδες, ενώ δεν θα προχωρήσει περαιτέρω σε ανάπτυξη real estate, αφού άμεσος στόχος αποτελεί η εκμετάλλευση του συγκροτήματος, ως ξενοδοχειακής και τουριστικής δομής.
Σε αυτά τα πλαίσια, αναμένεται και η ανάπτυξη και επέκταση της mαρίνας , αλλά και καταστημάτων, όπως επίσης και η επαναλειτουργία του κέντρου των εννέα μουσών. Μάλιστα, όπως ακούγεται στο σχέδιο της AGC περιλαμβάνεται η διατήρηση του συνόλου των εργασιακών θέσεων αλλά και το άνοιγμα νέων θέσεων εργασίας.

Τι αγόρασε η AGC Equity Partners

Τα περιουσιακά στοιχεία του διαγωνισμού για τον Αστέρα περιλαμβάνουν ακίνητο κυριότητας της Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης και όμορο ακίνητο του ΕΟΤ, που ανήκει πλέον στο ΤΑΙΠΕΔ. Συγκεκριμένα στα χέρια της AGC Equity Partners περνούν:

Το «Αrion Resort and Spa» με 123 δωμάτια που έχουν ανακαινισθεί το 2004, 58 bungalows, σπα και κέντρο ευεξίας, χώρους εστίασης, συνεδριακό κέντρο.
Το «Τhe Westin Hotel Athens» με 162 δωμάτια, χώρους εστίασης, συνεδριακό κέντρο που έχουν ανακαινισθεί το 2004.
Μέσω της αύξησης κεφαλαίου το ΤΑΙΠΕΔ θα εισφέρει το όμορο ακίνητο (115.671 τ.μ.), ιδιοκτησίας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (η Εθνική Τράπεζα έχει το δικαίωμα επικαρπίας και ο «Αστέρας» μισθώνει το ακίνητο κατόπιν συμφωνίας ισχύος 30 ετών, έως το 2029).
Το ακίνητο περιλαμβάνει και το πρώην «Aphrodite Hotel», με συνολική επιφάνεια 20.027 τ.μ. (13.090 είναι οι βασικοί χώροι) και έκταση, η οποία δεν έχει αξιοποιηθεί. Βέβαια πλέον δεν είναι λειτουργήσιμο, αφού είχε εγκαταληφθεί και χρήζει εκτεταμένης ανακαίνισης. Οταν λειτουργούσε είχε συνολικά 165 δωμάτια.
Παράλληλα η Αστήρ έχει τα δικαιώματα χρήσης έως το 2022 της παραλίας του Αστέρα, καθώς και της μαρίνας για περίοδο 40 ετών (μέχρι 2052).

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.