Συγκέντρωση τροφίμων και ανταλλακτικό παζάρι βιβλίων




Με συγκινητική συμμετοχή ολοκληρώθηκε η δράση αλληλεγγύης που διοργανώθηκε το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, στην πλατεία Άρη Βελουχιώτη, με πρωτοβουλία της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αγ. Δημητρίου και του Ανοικτού Δικτύου Εθελοντών του Δήμου.
Στο κάλεσμα για τη συγκέντρωση τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου ανταποκρίθηκε μεγάλος αριθμός πολιτών, φορέων και συλλόγων της πόλης, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν συνολικά 2864 συσκευασίες τροφίμων και 175 συσκευασίες ειδών προσωπικής υγιεινής και καθαριότητας.

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Υπηρεσίας κ. Ελένη Καντζέλη δήλωσε χαρακτηριστικά:

“Η ανταπόκριση του κόσμου στις δράσεις για τη στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου της πόλης είναι κάτι παραπάνω από σημαντική, είναι ζωτικής σημασίας. Σήμερα καταφέραμε με το παραπάνω να έχουμε αρωγούς στην προσπάθειά μας μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας. Η συμμετοχή του κόσμου είναι συγκινητική και δίνει για ακόμη μια φορά την ευκαιρία στο θεσμό του Κοινωνικού Παντοπωλείου να ενισχύσει μεγαλύτερο αριθμό συνανθρώπων μας εν όψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Θα ήθελα από καρδιάς να ευχαριστήσω όλους όσοι μας στήριξαν”.


Το ίδιο Σαββατοκύριακο, με πρωτοβουλία της Τράπεζας Χρόνου του Δήμου Αγ. Δημητρίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το πρώτο ανταλλακτικό παζάρι βιβλίου, κατά το οποίο έγιναν:
372 ανταλλαγές βιβλίων και 16 νέες αιτήσεις μελών για την Τράπεζα Χρόνου.

Επιπλέον, αρκετοί ήταν οι πολίτες που συνεισέφεραν εντελώς εθελοντικά τα βιβλία τους χωρίς να κάνουν ανταλλαγή και η απήχηση της δράσης ήταν απροσδόκητα μεγάλη καθώς ζητήθηκε από μεγάλη μερίδα πολιτών να καθιερωθεί το Ανταλλακτικό Παζάρι βιβλίου ως θεσμός του Δήμου Αγ. Δημητρίου.

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.