Στα όπλα για τον ΚΥΤ




Το συντονισμό όλων των δημοτικών παρατάξεων, τόσο του Δήμου Ηλιούπολης, όσο και του όμορου Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, μαζί με την Επιτροπή Αγώνα, προκειμένου να ακυρωθούν τα νέα σχέδια του ΑΔΜΗΕ για επέκταση του ΚΥΤ στα 400KW, ζήτησε ο δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασσόπουλος, στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

«Το ρυθμιστικό πήγε στη Βουλή για διαβούλευση. Θα παρακαλέσω όλες τις παρατάξεις, με τους εκπροσώπους, φίλους, συνεργάτες και την επαφή που έχουν με τα πολιτικά κόμματα, να συνεισφέρουν και αυτοί προς την κατεύθυνση της απόρριψης μέσα από το Ρυθμιστικό του ΚΥΤ στη Β’ Ζώνη του Υμηττού», ήταν τα λόγια του Βασίλη Βαλασσόπουλου.

Ο ίδιος κάλεσε σε ετοιμότητα το Σώμα και δεσμεύτηκε πως άμεσα θα έρθει το θέμα για εκτενή συζήτηση ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου, αφού οι εξελίξεις προμηνύονται άμεσες και ραγδαίες.
Αναλυτική ενημέρωση του Σώματος έκανε και ο Τεχνικός Σύμβουλος του δημάρχου κ. Παπαγεωργίου, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά τα ακόλουθα:

«Έχουμε αποφάσεις του ΣτΕ, που είχαμε την ευκαιρία να τις συζητήσουμε παλιότερα και εδώ στο δημοτικό συμβούλιο, οι οποίες ακύρωσαν την ΚΥΑ για την περιβαλλοντολογική αδειοδότηση των έργων επέκτασης στα 400ΚW. Έρχεται τώρα ο ΑΔΜΗΕ, που είναι ο διαχειριστής του δικτύου και επαναφέρει με αίτησή του, με νέα μελέτη, την έγκριση περιβαλλοντικών όρων για την επέκταση στα 400KW στο γνωστό χώρο», είπε.

Ο κ. Παπαγεωργίου, αναφέρθηκε στην ενημερωτική συνάντηση των Δημάρχων των δυο Δήμων και του ΑΔΜΗΕ, «όπου μας εξηγήθηκε ακριβώς το τι επιχειρεί ο ΑΔΜΗΕ, λέγοντάς μας ότι είναι απαραίτητο να γίνει αυτό το Κέντρο, ότι δεν έχουν εναλλακτικές λύσεις, ότι δεν υπάρχουν προβλήματα για την υγεία κ.λ.π., ότι μπορεί να λάβουν και μέτρα, ώστε ό,τι χτιστεί εκεί αισθητικά να είναι και αρχιτεκτονικά άρτιο και σύγχρονο» και πρόσθεσε:
«Εμείς διατυπώσαμε την πάγια θέση μας, ότι θεωρούμε απαράδεκτη και την αιφνιδιαστική εξέλιξη, ξαφνικά να προωθηθεί αυτή η μελέτη, χωρίς ενημέρωση των τοπικών αρχών, όταν γνωρίζουν την αντίδραση της τοπικής κοινωνίας. Γενικότερα θεωρούμε απαράδεκτη και είμαστε αντίθετοι σε κάθε κίνηση, που θα οδηγήσει στην επέκταση του ΚΥΤ στα 400KW. Στη συνέχεια έγινε ακόμα μία συνάντηση με την Επιτροπή Αγώνα, προκειμένου να γίνει ανταλλαγή απόψεων, προκειμένου να συντονιστεί κοινή δράση».

Αξίζει να σημειωθεί, πως ήδη έχει ληφθεί απόφαση από τους δύο δήμους και την επιτροπή αγώνα για:
– Σύσταση επιτροπή νομικού χαρακτήρα και
– Να γίνει συζήτηση με πρόσκληση φορέων στα δημοτικά συμβούλια και των δύο δήμων.

ΠΗΓΗ: newsta.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.