A.O Tραχώνων – Σύλλογος ηλικίας πλέον 57 ετών!





(Κώστας Ν. Σιακαβέλλας – Φίλαθλος)

Την πρώτη κρυάδα την ένιωσα όταν προ διετίας σε επίσημη επιστημονική εκδήλωση άκουσα το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών να εκφωνείται ως Ε.Κ.Π.Α, δηλαδή με τα αρχικά του. Κάτι σαν… μουστάρδα μου θύμισε πάντως όχι χώρο μετάδοσης και παραγωγής γνώσης…
Μόλις χθες άκουσα ότι η ποδοσφαιρική μας ομάδα με την άνοδό της στη Football League ως Π.Α.Ε (Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία) δε θα λέγεται ‘ΤΡΑΧΩΝΕΣ’ όπως ήταν το ιδρυτικό της όνομα από το 1957, αλλά… ‘ΑΛΙΜΟΣ’.
Αν μου μεταφέρθηκε σωστά, κάποιοι είπαν ότι οι ‘ΤΡΑΧΩΝΕΣ’ δεν είναι σοβαρό brand name για Π.Α.Ε. Βέβαια η μετάλλαξη ξεκίνησε προ έτους με την άνοδο στη Γ’ Εθνική και οι ‘ΤΡΑΧΩΝΕΣ’ μετονομάστηκαν σε ‘ΑΟΤ ΑΛΙΜΟΥ’ (Αθλητικός Όμιλος Τραχώνων Αλίμου).
Έτσι έζησα να ακούω στην αναμετάδοση του ποδοσφαιρικού αγώνα ανόδου της ομάδος από τον εκφωνητή στο ραδιόφωνο: ‘Ο ΠΟΑ (Ατσαλένιος) η ιστορική ομάδα προσφύγων της Κρήτης επιτίθεται και ο ΑΟΤ αμύνεται…’.
Πρέπει πλέον να μάθουμε να επικοινωνούμε μόνο με συντομογραφίες αλλά σε λίγο θα δυσκολέψει και το έργο του εκφωνητή: ‘ΠΟΑ (Ποδοσφαιρικός Όμιλος Ατσαλένιος) επιτίθεται και… ΠΟΑ (Ποδοσφαιρικός Όμιλος Αλίμου) αμύνεται…’.
Με την ίδια ισοπεδωτική λογική που η Ακαδημία Σωματικής Αγωγής κατάντησε Τ.Ε.Φ.Α.Α., το Εθνικό μας Πανεπιστήμιο Ε.Κ.Π.Α και η τοπική μας ομάδα με το ιστορικό όνομα ‘ΤΡΑΧΩΝΕΣ’, αρχαία αποικία Ελλήνων Αχαιών στην Κύπρο, ‘ΑΛΙΜΟΣ’. Υπάρχει δε και χωριό με το ίδιο όνομα, Τράχωνες, στην κατεχόμενη πλέον περιοχή της Λευκωσίας με αντίστοιχο πλέον προσφυγικό σύλλογο στον ελληνοκυπριακό τομέα.
Οι παλαιοί Κύπριοι, ως ‘Τράχων’, καλούνε ‘τη σκληρή πέτρα που δε σπάει’. Ήρθε η ώρα η ομάδα μας να απολέσει το ιστορικό της όνομα και να το θυσιάσει για ένα πλέον προσοδοφόρο brand name. Δε θα πω πως θα τρίζουν τα κόκκαλα όσων προσπάθησαν για αυτή την ομάδα, σίγουρα όμως ο Ερμής που απεικονίζεται στο σήμα της θα έχει αρχίσει να ανησυχεί μήπως αντικατασταθεί από κάποιο θεό με… ισχυρότερο brand name.

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.