Πολεμικό κλίμα στον Άλιμο για την αλλαγή ονόματος της ομάδας των Τραχώνων – τι λέει η διοίκηση – “πόλεμος” και στο facebook




Mέχρι και σελίδα στο facebook με τίτλο “Οχι Στην Αλλαγη Ονοματος Των Τραχωνων” δημιούργησαν οι οπαδοί της ιστορικής ομάδας του Αλίμου. Από χτες μοναδικό θέμα συζήτησης στα καφέ της πόλης μας είναι η αλλαγή ονόματος από Αθλητικός Όμιλος  Τραχώνων Αλίμου σε Π.Α.Ε ΑΛΙΜΟΣ. Θα μου πείτε λύθηκαν όλα τα άλλα προβλήματα του Αλίμου και έμεινε μόνο αυτό; ‘Όχι βέβαια,  αλλά είναι ένα θέμα που “πονάει” ειδικά αυτούς που τόσα χρόνια ήταν δίπλα στην ομάδα και τη στήριζαν με την παρουσία τους στο γήπεδο, χωρίς να έχουν κάποιο όφελος.

Και τώρα που η ομάδα πήγε στα σαλόνια της Β΄Εθνικής, ξαφνικά αλλάζει όνομα. Σαν να θέλουν κάποιοι να ξεχαστεί το παρελθόν. Μια ιστορία που ξεκίνησε το 1957 . Tους ¨μέθυσε” η επιτυχία; Και τι θα γίνουν τώρα τα συνθήματα και ο ύμνος; “Εμείς δεν πρόκειται να αλλάξουμε τα συνθήματα και τα πανό της ομάδας. Θα φωνάζουμε Τράχωνες” γράφουν στο facebook.

Βέβαια για να κάνουμε και το δικηγόρο του διαβόλου, δεν δικαιούνται να ομιλούν όσοι δεν στήριξαν την ομάδα στα δύσκολα. Που δεν πήγαν ποτέ στο γήπεδο και τώρα έχουν και άποψη για το όνομα. Να μην ξεχνάμε ότι το σημαντικότερο ρόλο για την άνοδο στη Β΄Εθνική τον έπαιξε η διοίκηση της ομάδας. Είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι!

Δείτε μερικά σχόλια για να καταλάβετε το “πολεμικό” κλίμα που επικρατεί:

Adonis Pap ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΚΑΦΕ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΧΩΝΩΝ. ΑΣ ΒΓΟΥΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΜΕΤΡΗΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΧΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΜΟΝΗ ΤΟΥΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ;;ΜΗΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΡΥΦΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ;;; ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΛΙΜΟΥ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΑΦΑΣΙΕΣ.

ta sinthimata kai ta pano ola grafoun traxones emmeis den ta allazoume tha sinexisoume na leme traxones tin omadara mas telos OXI ALAGI TOU ONNOMATOS
ΠΑΥΛΟΣ ΧΑΤΖΗΛΙΑΔΗΣ vrite lisi….. o kosmos dixastike……παε τραχωνες….αυτο μας ανατριχιαζει
  • Γιώργος Κεφαλάς καταφερατε σε ενα χρονο και μαζεψατε τραχωνιτες που για διαφορους λογος ειχαν παψει να ερχοντε στο γηπεδο…. αν θελετε στο γηπεδο μονο τη διοικηση στις κερκιδες πειτε την και ‘παε οτι να ναι’
  • απλα τραγικο γιατην ιστορια και τους ανρωπους της ομαδας….
Den pa na allakse onoma emeis oti pani kai na vgazoume tha leei ΤΡΑΧΩΝΕΣ!!!!!!!!!

Eimaste sxedon oloi enantia sto neo onoma!!!!
Gia emas tha uparxei gia panta mia omada!!!!!!
Π.Α.Ε ΤΡΑΧΩΝΩΝ!!!!!!!!

Pavlos Papadimitropoulos ετσι είναι ρε παιδιά..αν ειναι ποτέ δυνατόν να αλλαξουμε το (ιστορικό) όνομα… Ακούστηκε η γνώμη πως με την ονομασία “ΑΛΙΜΟΣ” θα εχει μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου !!! Αν είναι ετσι, προτείνω να ονομάσουμε την ομάδα “ΝΟΤΙΑ ΑΤΤΙΚΗ” …Θα εχουμε μεγαλύτερη πελατεία…Δε θα πω πως θα τρίζουν τα κόκκαλα όσων προσπάθησαν για αυτή την ομάδα, σίγουρα όμως ο Ερμής που απεικονίζεται στο σήμα της θα έχει αρχίσει να ανησυχεί μήπως αντικατασταθεί από κάποιο θεό με… ισχυρότερο brand name.

TRAXWNES thn gnwrisame TRAXWNES thn agaphsame kai TRAXWNES 9A PARAMINEI ALLIOS XEXASTE MAS!!!!!!!!
Μακαρι η ομαδα να γινει τοσο μεγαλη που να εχει φιλαθλους σε ολη την Ελλαδα. Μεχρι τοτε όμως, αυτοι που την στηριζουν, την αγαπουν, εχουν φορεσει και ματωσει την φανελα της, είναι οι κατοικοι της περιοχης Τραχωνες, ολοι εμεις. Οι παικτες και οι διοικησεις αλλαζουν. Σταθερα μενουν τα χρωματα το σημα και το ονομα του συλλογου. Και ο κοσμος, που αγαπαει την ομαδα ανιδιοτελως. Ο κοσμος αυτος, εχει ηδη μιλησει. Δεν είναι κακο να κοιτας μπροστα, να το κανεις ομως παντα, με αξιοπρεπεια και σεβασμο στο παρελθον… Το παρελθον σου είναι αυτό που σε καθοριζει. Εγω λοιπον ο απλος φιλαθλος προτιμω να βλεπω την ομαδα μου στα ερασιτεχνικα ως ’Τραχωνες’ παρα στα επαγγελματικα ως ‘Αλιμος’.
Yolo Yolo Ilias Giannakoulis μια χαρά τα λες φιλε μου,πρεπει ομως να δεις ότι η ομαδα ψάχνει να βρει πόρους για να σταθεί στην ανώτερη κατηγορία που έχει παίξει ποτέ στην ιστορία της!εσυ θα σταθείς εμπόδιο στην ιστορία της ομάδας σου και θα θελήσεις να τη δεις εκεί που βολοδέρνουν οι ομάδες των τοπικών πρωταθλημάτων η θα στηρίξεις τη διοίκηση στο ν ανεβεί η ομαδα επίπεδο;
Ολόκληρες ΠΑΕ του ελληνικού ποδοσφαίρου αλλάζουν ονομα για να απεγκλωβιστούν από οφειλές τους,εσυ βλέπεις μονο τόσο λιγο μπροστά σου;
Δείτε τι έγραψε ο πρώην πρόεδρος της ομάδας Γιάννης Μαυρίδης:
 ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΠΟΙΟΙ NA ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ.ΜΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΙΣΩ ΤΗΣ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ 57 ΧΡΟΝΩΝ.ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΥΡΙΟΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΦΕΡΝΕΙ Η ΑΛΛΑΓΗ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑ Η ΙΔΙΑ Η ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.ΚΡΙΜΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΞΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΥΣΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΤΗΝ ΦΑΝΝΕΛΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΥΤΗΣ.ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΘΑ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΤΗΣ FOOTBALL LEAGUE ΑΛΙΜΟΟΟΟΣ?ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΘΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΤΡΑΧΩΝΑΡΑΑΑΑΑ .ΜΙΑ ΡΙΝΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΚΥΡΙΟΙ Π.Α.Ε ΤΡΑΧΩΝΩΝ ΑΛΙΜΟΥ
Στον Γιάννη Μαυρίδη απάντησε η διοίκηση της ομάδας με την ακόλουθη ανακοίνωση:

Μια πολύ ενδιαφέρουσα άποψη για το θέμα είναι αυτή του γνωστού παιδιάτρου της πόλης μας και φανατικού οπαδού των Τραχώνων, Κώστα Σιακαβέλλα

Την πρώτη κρυάδα την ένιωσα όταν προ διετίας σε επίσημη επιστημονική εκδήλωση άκουσα το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών να εκφωνείται ως Ε.Κ.Π.Α, δηλαδή με τα αρχικά του. Κάτι σαν… μουστάρδα μου θύμισε πάντως όχι χώρο μετάδοσης και παραγωγής γνώσης…
Μόλις χθες άκουσα ότι η ποδοσφαιρική μας ομάδα με την άνοδό της στη Football League ως Π.Α.Ε (Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία) δε θα λέγεται ‘ΤΡΑΧΩΝΕΣ’ όπως ήταν το ιδρυτικό της όνομα από το 1957, αλλά… ‘ΑΛΙΜΟΣ’.
Αν μου μεταφέρθηκε σωστά, κάποιοι είπαν ότι οι ‘ΤΡΑΧΩΝΕΣ’ δεν είναι σοβαρό brand name για Π.Α.Ε. Βέβαια η μετάλλαξη ξεκίνησε προ έτους με την άνοδο στη Γ’ Εθνική και οι ‘ΤΡΑΧΩΝΕΣ’ μετονομάστηκαν σε ‘ΑΟΤ ΑΛΙΜΟΥ’ (Αθλητικός Όμιλος Τραχώνων Αλίμου).
Έτσι έζησα να ακούω στην αναμετάδοση του ποδοσφαιρικού αγώνα ανόδου της ομάδος από τον εκφωνητή στο ραδιόφωνο: ‘Ο ΠΟΑ (Ατσαλένιος) η ιστορική ομάδα προσφύγων της Κρήτης επιτίθεται και ο ΑΟΤ αμύνεται…’.
Πρέπει πλέον να μάθουμε να επικοινωνούμε μόνο με συντομογραφίες αλλά σε λίγο θα δυσκολέψει και το έργο του εκφωνητή: ‘ΠΟΑ (Ποδοσφαιρικός Όμιλος Ατσαλένιος) επιτίθεται και… ΠΟΑ (Ποδοσφαιρικός Όμιλος Αλίμου) αμύνεται…’.
Με την ίδια ισοπεδωτική λογική που η Ακαδημία Σωματικής Αγωγής κατάντησε Τ.Ε.Φ.Α.Α., το Εθνικό μας Πανεπιστήμιο Ε.Κ.Π.Α και η τοπική μας ομάδα με το ιστορικό όνομα ‘ΤΡΑΧΩΝΕΣ’, αρχαία αποικία Ελλήνων Αχαιών στην Κύπρο, ‘ΑΛΙΜΟΣ’. Υπάρχει δε και χωριό με το ίδιο όνομα, Τράχωνες, στην κατεχόμενη πλέον περιοχή της Λευκωσίας με αντίστοιχο πλέον προσφυγικό σύλλογο στον ελληνοκυπριακό τομέα.
Οι παλαιοί Κύπριοι, ως ‘Τράχων’, καλούνε ‘τη σκληρή πέτρα που δε σπάει’. Ήρθε η ώρα η ομάδα μας να απολέσει το ιστορικό της όνομα και να το θυσιάσει για ένα πλέον προσοδοφόρο brand name. Δε θα πω πως θα τρίζουν τα κόκκαλα όσων προσπάθησαν για αυτή την ομάδα, σίγουρα όμως ο Ερμής που απεικονίζεται στο σήμα της θα έχει αρχίσει να ανησυχεί μήπως αντικατασταθεί από κάποιο θεό με… ισχυρότερο brand name.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΘΡΥΛΟ ΤΟΥ ΑΛΙΜΟΥ> ΤΟ 1967 Η ΧΟΥΝΤΑ ΜΑΣ ΣΤΕΡΗΣΕ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΣΤΗ Β΄ΕΘΝΙΚΗ – ΜΕΤΑ ΑΠΟ 47 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ (VIDEO&EIKONEΣ)

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.