“Σοβαρευθείτε επί τέλους, έστω και στο τέλος της θητείας σας”




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

O αποχωρών Δήμαρχος κ. Χρήστος Κορτζίδης και η διοίκηση του απαντώντας σε πρόσφατη ενημερωτική ανακοίνωση της «ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ» ισχυρίζεται πως επιθυμεί να αποκαταστήσει την αλήθεια, εννοώντας προφανώς την δική της «αλήθεια», που ακόμη και τώρα δεν είναι παρά μόνο η σκόπιμη διαστρέβλωση γεγονότων και της πραγματικότητας γιατί έτσι τη συμφέρει.

 Είναι πρωτοφανές γεγονός, ότι ο αποχωρών δήμαρχος ουδέποτε ανεγνώρισε το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών του Μαϊου και ουδέποτε συνεχάρη, ως όφειλε, το νέο δήμαρχο κ. Γιάννη Κωνσταντάτο για την εκλογική του νίκη, όπως εξ’ άλλου επιβάλουν και τα χρηστά πολιτικά ήθη. 
 Αντίθετα, σε δημόσια δήλωσή του σε εκδήλωση των Κρητών στην Πλ. Σουρμένων δήλωσε, μεταξύ των άλλων, ότι η εκλεγείσα διοίκηση είναι … προσωρινή!
 Αποτελεί τουλάχιστον θράσος να ισχυρίζεται ο αποχωρών δήμαρχος, ότι δήθεν παρεχώρησε – και μάλιστα … αμέσως(!) – γραφείο στον εκλεγέντα δήμαρχο. Το Γραφείο παραχωρήθηκε μετά από προσωπική παρέμβαση και εντολή της Δ/ντριας του Δήμου, ένα μήνα μετά τις δημοτικές εκλογές!     
 Ο αποχωρών δήμαρχος αποκρύπτει σκόπιμα, ότι τις αρχές Ιουλίου ο νεοκλεγείς δήμαρχος κ. Γιάννης Κωνσταντάτος αναγκάστηκε να καταθέσει επισήμως έγγραφο στο Δήμο, με το οποίο ζητάει από την απερχόμενη δημοτική αρχή του να προβεί μέχρι 29 -8-2014 στην αναγκαία και απαραίτητη απογραφική διαδικασία για όλες τις υπάρχουσες εκκρεμότητες του Δήμου, καθώς επίσης και για όλα τα περιουσιακά στοιχεία του, ως και για την κατάσταση στην οποία αυτά βρίσκονται σήμερα, με βάση και τα Πρωτόκολλα Παράδοσης – Παραλαβής που συντάχθηκαν για τις δημοτικές κοινότητες Αργυρούπολης και Ελληνικού το 2009.

Ο κ. Χρ. Κορτζίδη ενώ δηλώνει ότι είναι δήμαρχος ασκών ακόμη τα καθήκοντά του, κάνει πως δεν καταλαβαίνει, ότι αυτός ως δημοτική αρχή έχει το υπηρεσιακό καθήκον και την υποχρέωση να ζητήσει να ενημερώσει το νεοκλεγέντα δήμαρχο, ο οποίος δεν έχει ακόμη αναλάβει επισήμως τα καθήκοντά του, όπως εξ’ άλλου έκαναν και όλοι οι άλλοι αποχωρούντες δήμαρχοι της ευρύτερης περιοχής και όχι μόνο.  

 Τέλος, ο αποχωρών δήμαρχος δεν τολμάει καν να πει, ότι σύμβουλοί του στο Δημοτικό Συμβούλιο βρίζουν και … συλλυπούνται τους δημότες για την επιλογή τους να ψηφίσουν την ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ.

 Είναι κρίμα, ότι ακόμη και μετά την εκκωφαντική ετυμηγορία του λαού της πόλης μας, αυτή η δημοτική αρχή συνεχίζει αμετανόητη να ακολουθεί την ίδια τακτική της υποκρισίας, της σκόπιμης παραπληροφόρησης, των φανερών ή κρυφών ύβρεων κατά των πολιτικών αντιπάλων της, της πολιτικής ανεντιμότητας  και, κυρίως, της πάση θυσία «ωραιοποίησης» του προφίλ του – για όλα ανεύθυνου – επικεφαλή της, τακτικές για τις οποίες ο λαός της πόλης της γύρισε την πλάτη.  

Όπως έλεγε και ο Λένιν, η εντιμότητα και η ορθοφροσύνη στην πολιτική είναι αποτέλεσμα της δύναμης, ενώ η υποκρισία και η ύβρις είναι το αποτέλεσμα αδυναμίας και φόβου.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.