“Δείπνο Αγάπης” στο Δήμο Αγ. Δημητρίου




Με το μήνυμα πως κανένας δεν πρέπει να είναι μόνος του τις γιορτινές ημέρες, ο Δήμος Αγ. Δημητρίου για τρίτη χρονιά διοργάνωσε χθες 30 Δεκεμβρίου «Δείπνο Αγάπης» για όλους τους ωφελούμενους από τις Κοινωνικές Δομές, συμπολίτες μας, στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Αγ. Δημητρίου.
Το πλούσιο δείπνο που διοργανώθηκε από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου πραγματοποιήθηκε σε ευχάριστο και εορταστικό κλίμα. Η προσέλευση των προσκεκλημένων ήταν πολύ μεγάλη, αρκεί να σημειωθεί πως στρώθηκαν τραπέζια για περισσότερα από 900 άτομα!

Όλα τα παιδιά των οικογενειών τα περίμεναν ευχάριστες εκπλήξεις και δρώμενα και φυσικά ο Άη Βασίλης με τα ξωτικά του που τους μοίρασαν δώρα και παιχνίδια! Συγκινητική ήταν η παρουσία των Σύριων προσφύγων πολέμου οι οποίοι αυτές τις ημέρες φιλοξενούνται στο χώρο του Ασυρμάτου. Στο ευχαριστήριο μήνυμά της, εκπρόσωπος των προσφύγων τόνισε με πολύ συγκινητικά λόγια πόσο σημαντική και πραγματικά σωτήρια ήταν η παρέμβαση, αλλά και η συνεχής βοήθεια των πολιτών και του Δήμου Αγ. Δημητρίου προς τους ξεριζωμένους πρόσφυγες πολέμου, στην πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά.

Το εορταστικό πνεύμα συμπληρώθηκε από τον Λαογραφικό Χορευτικό Όμιλο “Χοροπαιδεία” του χοροδιδάσκαλου Βασίλη Καρφή που με άρτια δεξιοτεχνία 25 χορευτές παρουσίασαν χορούς από διάφορα μέρη της χώρας.
Η γιορτή συνεχίστηκε μέχρι τα μεσάνυχτα με πολλή μουσική, χορό, άφθονο φαγητό και κρασί, ενώ σε όλους τους προσκεκλημένους δόθηκαν χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα κατά την αποχώρησή τους από τη γιορτή.
Η Δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου στο σύντομο χαιρετισμό της τόνισε χαρακτηριστικά πως “ο Δήμος Αγ. Σταθερά και διακριτικά βρίσκεται στο πλευρό εκείνων που κάποια στιγμή στη ζωή τους μπορεί να έχουν ανάγκη, κάνοντας πράξη έννοιες και αδιαπραγμάτευτες όπως η αλληλεγγύη και η προσφορά”.

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.