Tρίτο Βούλας – συνάντηση με Κωνσταντέλλο




 

Μέλη του ΔΣ του Συλλόγου μας συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Βάρης-Βούλας- Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, στα πλαίσιο ενημέρωσης σχετικά με τα σχέδια του Δήμου για τις ανάγκες της περιοχής μας σε σχολικές μονάδες.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κύριος Κωνσταντέλλος, είχε προεκλογικά συμμετάσχει σε debate που είχε διοργανώσει ο Σύλλογός μας για την σχολική στέγη στην Βούλα. Επίσης, σε συνάντηση που είχαμε δύο ημέρες πριν από τον δεύτερο γύρο των Δημοτικών εκλογών, είχε δεσμευτεί ότι θα προωθήσει λύση για το Τρίτο Γυμνάσιο – Λύκειο.

Θεωρήσαμε, ότι ήρθε η ώρα να ενημερωθούμε σχετικά με τις σκέψεις του κυρίου Κωνσταντέλλου, ως Δημάρχου πλέον της πόλης μας.

Ο κύριος Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι στους επόμενους έξι μήνες θα έχουν τελειώσει όλες οι νομικές διαδικασίες που απαιτούνται για την απόκτηση από τον Δήμο του χώρου του παλαιού λατομείου στην οδό Σπετσών. Ο χώρος αυτός, έκτασης περίπου 7300 τμ καλύπτει ένα οικοδομικό τετράγωνο και βρίσκεται σε περιοχή που χωροταξικά εξυπηρετεί.
Επίσης, ξεκαθάρισε πως για την απόκτηση του χώρου δεν θα χρειαστεί να ξοδευτούν χρήματα, οπότε αμέσως θα μπορούν να ξεκινήσουν οι ενέργειες για την κατασκευή του κτηρίου.

Σχετικά με τα υπόλοιπα σχολεία, ο κύριος Κωνσταντέλλος μας είπε ότι έχουν βρεθεί ήδη χώροι για Νηπιαγωγεία, ενώ παρατηρείται δυσκολία ανεύρεσης κατάλληλου οικοπέδου για το 5ο Δημοτικό.

Από την πλευρά μας, θέλουμε να σημειώσουμε την ευαισθησία του Δημάρχου για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που ταλανίζει την πόλη μας εδώ και πολλά χρόνια, αλλά και να υπενθυμίσουμε ότι τα περιθώρια έχουν πλέον στενέψει. Το τέλος του επόμενου εξαμήνου πρέπει οπωσδήποτε να φέρει οριστικά την λύση για το 3ο Γυμνάσιο – Λύκειο.

Ο Σύλλογός μας θα παρακολουθεί της εξελίξεις, θα παρεμβαίνει όποτε χρειαστεί και θα σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια που θα γίνει για τη σχολική στέγη στην Βούλα.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.