Γλυφάδα – Άσκηση Πολιτικής Προστασίας «ΕΚΩΝ 1/2015» (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Το Σάββατο 18.4.2015 και την Κυριακή 19.4.2015 πραγματοποιήθηκε, υπό την αιγίδα του Δήμου Γλυφάδας, διήμερη άσκηση Πολιτικής Προστασίας από την Εθελοντική Δασοπροστασία Πυρόσβεσης Γλυφάδας – Ομάδα Εκτάκτων Αναγκών και την Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων Ο.ΔΙ.Κ. με την στήριξη του 1ου Συστήματος Προσκόπτων και του 2ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπτων Γλυφάδας.
Στην άσκηση αυτή, παρέστη ο Αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Αθηνών, κ. Καπάταης Χρήστος, ο Δήμαρχος Γλυφάδας κ. Παπανικολάου Γεώργιος, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας και Εθελοντισμού του Δήμου Γλυφάδας, Δρ. Θεοδοσόπουλος Στέλιος, εκπρόσωποι της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, η Δρ. Ασπασία Καραμάνου και ο κ. Σπυρίδων Μακρής, οι διοικητές του 7ου και 8ου ΠΣ Αντιπύραρχοι Νιάγκος Βαγγέλης και Κωστάρας Σωκράτης, αντίστοιχα, καθώς και πλήθος εθελοντών.
Η άσκηση αυτή, που πραγματοποιήθηκε στην Γλυφάδα, στην περιοχή με το τοπωνύμιο «Νταμάρι του Βλάχου», περιλάμβανε αστική πυρόσβεση με απεγκλωβισμούς και διάσωση, δασικά συμβάντα και πυρόσβεση καθώς και στήσιμο καταυλισμού έκτακτης ανάγκης, ραδιοεπικοινωνίες VHG/UHF και αεροεπιτήρηση από εθελοντές πιλότους της «Πανελλήνιας Ένωσης Πιλότων. Οι ασκήσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν με βάση το σενάριο εκδήλωσης σεισμού εντάσεως 6,8R με επίκεντρο τα Μέθανα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης παρακολούθησε την άσκηση και διαπίστωσε από κοντά ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς ανταπεξήλθαν στο ακέραιο με αποτέλεσμα η άσκηση να στεφθεί με επιτυχία.
Η Περιφέρεια χαιρετίζει τέτοιες προσπάθειες που σκοπό έχουν την ανάπτυξη της συνεργασίας και της επικοινωνίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την βελτίωση της αντιμετώπισης ακραίων συνθηκών και καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Νότιου Τομέα Αθηνών

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:glyfadametropolitans.com

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.