4ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Τα Ορέστεια» – Ο τραγικός θάνατος του εθελοντή Ορέστη Μυλωνάκη (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Στις 20 Ιουλίου 2015 ο Λαογραφικός Όμιλος Βάρης «Σεμέλη» διοργανώνει το 4ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Τα Ορέστεια» στον περίβολο του Ι.Ν. Προφήτη Ηλία στο Κόρμπι της Βάρης.
Συνδιοργανωτής ο Οργανισμός Αθλητισμού, Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης.

«Τα Ορέστεια» είναι αφιερωμένα στη μνήμη του χορευτή του συλλόγου μας Ορέστη – Κωνσταντίνου Μυλωνάκη που βρήκε τραγικό θάνατο στις 20 Ιουλίου 2011. Ο Ορέστης ήταν αριστούχος φοιτητής του Βιολογικού Τμήματος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχασε τη ζωή του προσφέροντας εθελοντική εργασία στον Εθνικό Δρυμό της Σαμαριάς. Το Πανεπιστήμιο Αθηνών τιμώντας τη μνήμη του καθιέρωσε υποτροφία στο όνομά του και με ανακοίνωσή του σε διεθνές επιστημονικό περιοδικό έδωσε το όνομά του σε ένα νέο είδος φυτού που ανακαλύφθηκε στον Πάρνωνα λίγο πριν χαθεί ο Ορέστης μας. Το φυτό ονομάστηκε Allium Orestis. Τιμώντας τη μνήμη του καταθέτουμε κι εμείς το δικό μας στεφάνι με τον τρόπο που ξέρουμε πως ο Ορέστης αγαπούσε: Χορεύοντας.

Θα παρουσιαστούν χοροί από την εκτός συνόρων Ελλάδα. Συγκεκριμένα:

Χοροί από την Κύπρο: Λαογραφικός Όμιλος Βάρης «Σεμέλη» – Διδασκαλία: Μιχάλης Κυπριανού

Χοροί από τη Βόρεια Ήπειρο: Ομοσπονδία Σωματείων Επαρχίας Άνω Δρόπολης Βορείου Ηπείρου «Οι Σελλοί» – Διδασκαλία: Νίκος Ζέκης

Χοροί από τη Σινασό της Καππαδοκίας: Λαογραφικός Όμιλος Βάρης «Σεμέλη» – Διδασκαλία: Βάνα Σαλταπίδα

Χοροί του Πόντου: Χορευτικός Όμιλος Ποντίων «Σέρρα» – Διδασκαλία: Νίκος Ζουρνατζίδης

Χοροί των Ελληνόφωνων χωριών της Κάτω Ιταλίας: Χορευτικός τομέας Πολιτιστικού και Φοιτητικού Ομίλου Πανεπιστημίου Αθηνών – Διδασκαλία: Χρήστος Σταθόπουλος

Χοροί από τη Βόρεια Θράκη (Ανατολική Ρωμυλία): Λαογραφικός Όμιλος Βάρης «Σεμέλη» – Διδασκαλία: Μιχάλης Κυπριανού

Παίζει η ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής «ΕΠΤΑΣΗΜΟ»:
Ιάκωβος Ηλιάδης: Λαούτο
Βαγγέλης Παπαναστασίου: Κλαρίνο
Βαγγέλης Σαραντίδης: Βιολί

Μαζί τους:
Αντρέας Παππάς: Κρουστά
Δημήτρης Μπάκος: Γκάιντα
Θάνος Σαμπάνης: Ακορντεόν

Στον ΠΟΝΤΟ:
Περικλής Κατσώτης: Νταούλι
Γιάννης Φωτιάδης: Λύρα
Λιάνα Χαραλαμπίδου: Τραγούδι

Στα Ελληνόφωνα της ΚΑΤΩ ΙΤΑΛΙΑΣ:
Το μουσικό σχήμα CAROUSEL

ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ: Αθανάσιος Μαρτίνος
ΧΟΡΗΓΟΣ: Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας, Ελληνικού, Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης

Υπεύθυνη διοργάνωσης : Βάνα Σαλταπίδα, Εκπαιδευτικός – Λαογράφος

Πηγή:http://www.enet.gr

Ελευθεροτυπία, Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011:

Τραγική κατάληξη είχε η υπόθεση της εξαφάνισης του 19χρονου εθελοντή Ορέστη Μυλωνάκη στο φαράγγι της Σαμαριάς. Ο άτυχος νέος βρέθηκε νεκρός στην τοποθεσία Αγιος Γεώργιος, στο 7ο χιλιόμετρο της διαδρομής του φαραγγιού της Σαμαριάς και δυτικά του ομώνυμου οικισμού.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, ο θάνατος του 19χρονου, ο οποίος βρέθηκε σφηνωμένος σε ένα βράχο, προήλθε από πτώση από μεγάλο ύψος.

 

Ο Ορέστης Μυλωνάκης τις τελευταίες επτά ημέρες βρισκόταν στο φαράγγι μαζί με άλλα 6 άτομα στο πλαίσιο ενός προγράμματος εθελοντικής εργασίας για το περιβάλλον, το οποίο οργανώνεται από το Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού της Σαμαριάς. Το πρόγραμμα είχε διάρκεια επτά ημερών, οπότε και οι επτά νέοι θα επέστρεφαν σήμερα στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, λίγο μετά τις 10 προχθές το πρωί οι δύο άλλοι εθελοντές απομακρύνθηκαν προκειμένου να γυρίσουν προς το χωριό και κάλεσαν το 19χρονο να τους ακολουθήσει. Εκείνος τους είπε ότι είχε να κάνει κάποια εργασία και στη συνέχεια θα πήγαινε μαζί τους. Η ώρα, όμως, περνούσε χωρίς ο 19χρονος να εμφανίζεται. Οι άλλοι δύο εθελοντές έσπευσαν να τον αναζητήσουν χωρίς όμως αποτέλεσμα και ειδοποίησαν τις Αρχές. Σήμερα θα γίνει η νεκροψία.

http://orestismylonakis.blogspot.gr/

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.