Ο Αίολος Γλυφάδας συγκεντρώνει φάρμακα για το Κοινωνικό Φαρμακείο




Στην αρχή ήταν η συλλογή φαρμάκων για το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού. Ακολούθησε η οικονομική ενίσχυση των αστέγων μέσω του φιλικού αγώνα της ανδρικής μας ομάδας με την Εθνική Αστέγων.

Οι δυο αυτές πρώτες δράσεις μας γέμισαν με περηφάνια για όλα τα μέλη της οικογένειας του Αίολου Γλυφάδας καθώς στέφθηκαν με τεράστια, πέρα από κάθε μας προσδοκία, επιτυχία. Σειρά τώρα στις δράσεις της Ακαδημίας μας παίρνει το Κοινωνικό Φαρμακείο Γλυφάδας.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Μη μπορώντας να μείνουμε αμέτοχοι στα μικρά και μεγάλα δράματα που εκτυλίσσονται γύρω μας ως απόρροια της οικονομικής κρίσης που χτυπάει αμείλικτα τη χώρα μας εδώ και τόσο καιρό, σκεφτήκαμε να δράσουμε εδώ, στη γειτονιά μας.

Κάνοντας λοιπόν πράξη το αγαπημένο μας σύνθημα που λέει πως ο Αίολος Γλυφάδας είναι μια ομάδα, μια οικογένεια, ενώνουμε και πάλι τις δυνάμεις μας και συλλέγουμε φαρμακευτικό υλικό με στόχο την άμεση στήριξη της Κοινωνικής αυτής Δομής του Δήμου Γλυφάδας.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο στοχεύει στη βελτίωση της πρόσβασης σε Υπηρεσίες Υγείας και Περίθαλψης παρέχοντας δωρεάν σε κατοίκους του Δήμου Γλυφάδας πού πλήττονται από την οικονομική κρίση και είναι ανασφάλιστοι δωρεάν φάρμακα, υγειονομικό υλικό και παραφαρμακευτικά προϊόντα. Παράλληλα με τη βοήθεια Κοινωνικού Λειτουργού παρέχει φυχοκοινωνική ενδυνάμωση και υποστήριξη των ωφελουμένων. Αυτή τη στιγμή έχει γύρω στις 470 εγγραφές ωφελουμένων, είτε οικογενειών είτε μοναχικών ατόμων οι οποίοι είτε στερούνται οποισδήποτε κάλυψης και ασφάλισης είτε είναι μεν ασφαλισμένοι αλλά λόγω κάποιου χρόνιου νοσήματος αδυνατούν να καλύψουν τη συμμετοχή τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Λειτουργεί από τον Μάρτιο του 2013 στην οδό Μυστρά 1, στην Άνω Γλυφάδα, απόΔευτέρα έως Παρασκευή 09:00’ με 17:00’. Το τηλέφωνο επικοινωνίας με το Κοινωνικό Φαρμακείο είναι το 210.96 02 054.

Είμαστε βέβαιοι πως όλοι εμείς που αποτελούμε μέλη της οικογένειας του Αίολου Γλυφάδας θα βοηθήσουμε με κάθε τρόπο την προσπάθεια αυτών των ανθρώπων που παλεύουν με νύχια και με δόντια απέναντι σε έναν αντίπαλο που δείχνει αλλά δεν είναι ανίκητος. Για τον σκοπό αυτό θα υπάρχουν ειδικά κουτιά συλλογής φαρμάκων και στα δυο γήπεδα μας, τόσο στο γήπεδο 5Χ5 στη Γλυφάδα όσο και στο γήπεδο 11Χ11 στη Βάρη. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην κατάσταση των φαρμάκων που θα προσφερθούν. Αυτά θα πρέπει να μην είναι ληγμένα ούτε να λήγουν μέσα στον επόμενο μήνα.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνηση μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κ. Ανδρέα Παπανδρέου ή τον κ. Στέφανο Μαντζαρίδη.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.