To SparkSquare…επιστρέφει στο ΔΙΕΚ Νέας Σμύρνης




Το πρώτο SparkSquare (www.sparksquare.gr) επανέρχεται …δριμύτερο στο χώρο της εκπαίδευσης, αυτή τη φορά, στη Νέα Σμύρνη και σε συνεργασία με το ΔΙΕΚ Νέας Σμύρνης, στις 25 Φεβρουαρίου και ώρα 18.00-20.00 στο χώρο εκδηλώσεων του ΔΙΕΚ Νέας Σμύρνης, Κύπρου 21 και Μηδείας.

Φιλοδοξεί να αποτελέσει μια εστία καινοτομίας, όπου με συναντήσεις και παρουσιάσεις θα “μεταγγίσει” την καινοτομία και την επιχειρηματική κουλτούρα στο δυναμικό κοινό των φοιτητών του ΔΙΕΚ Νέας Σμύρνης.

Το Spark Square έχει ως στόχο την προώθηση της δημιουργικής διάθεσης και των καινοτόμων προσπαθειών στην Νέα Σμύρνη, συμμετέχοντας παράλληλα στην Ελληνική startup κοινότητα.

Παράλληλα η διοίκηση του ΔΙΕΚ Νέας Σμύρνης έχει ως στρατηγικό στόχο την προώθηση της επιχειρηματικότητας μεταξύ των φοιτητών του και προβαίνει σε στοχευμένες δράσεις μέσα από συνεργασίες με οργανισμούς και πανεπιστήμια.

Πέντε νέοι από τη Νέα Σμύρνη και οι ομάδες τους, θα παρουσιάσουν τις επιχειρήσεις και τα καινοτόμα εγχειρήματά τους. Tα projects αυτά, έχουν έντονη παρουσία στην Ελλάδα με πολλά βραβεία στο ενεργητικό τους και συμμετοχές σε διάφορους διαγωνισμούς.

Θα ακολουθήσει διαδραστική συζήτηση μεταξύ των ομάδων και του κοινού σχετικά με την αποτελεσματικότητα των ιδεών και τους εναλλακτικούς τρόπους προσέγγισης της ελληνικής πραγματικότητας. Την εκδήλωση θα κλείσει ο Γεράσιμος Τζαμαρέλος, PhD, Καθηγητής επιχειρηματικών σεμιναρίων Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και Δημόσιων Οργανισμών, με εξειδίκευση σε θέματα Marketing και Επιχειρηματικότητας και Πρόεδρος του ΚΕΑΚ (Κέντρο Επιχειρηματικότητας Ανάπτυξης & καινοτομίας).

Οι εταιρείες που θα συμμετέχουν είναι:

H TomoTECH (www.tomotechsolutions.com) είναι ένα προηγμένο ψηφιακό σύστημα που στοχεύει τον τεχνολογικό κλάδο του brain MR Ιmaging, το οποίο προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα τη διάγνωση σοβαρών χρόνιων εγκεφαλικών παθήσεων.

Η TomoTECH επιτυγχάνει ακρίβεια 90% χαρτογράφησης των νευρικών ινών του ανθρώπινου εγκεφάλου, εν συγκρίσει με τις υπάρχουσες λύσεις οι οποίες δεν ξεπερνούν ποσοστά ακρίβειας άνω του 65%. Επιπρόσθετο πλεονέκτημα αποτελεί η ενσωμάτωση της cloud τεχνολογίας ως μέσο παροχής των υπηρεσιών της.

• To Studdle (www.studdle.gr) προσφέρει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται ένας φοιτητής μέσω μιας εφαρμογής. Ο φοιτητής έχει πρόσβαση σε ανακοινώσεις της σχολής, προγράμματα μαθημάτων και εξεταστικής, κλπ. Ο,τι χρειάζεται ο φοιτητής βρίσκεται ένα μόλις κλικ μακριά. •

Η WayOut Adventures (www.wayoutadventures.gr) είναι μια εταιρεία παροχής τουριστικών, αθλητικών, εκπαιδευτικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών. Όραμα της είναι η κατεύθυνση των ανθρώπων προς τη φύση και την ενασχόληση με τις υπαίθριες δραστηριότητες.

Επιθυμεί την ανάδειξη των προοπτικών μιας Ελλάδας 4 εποχών σε αθλητικό/τουριστικό επίπεδο και να μας οδηγήσουν στην ανάβαση της δικής μας κορυφής.

• Το Bat Lab (https://www.etsy.com/shop/BatLab) κατασκευάζει πρωτότυπα, χειροποίητα USB και φωτιστικά χρησιμοποιώντας υλικά από τη φύση καθώς και αντικείμενα του παρελθόντος. Με έμφαση στη λεπτομέρεια και στη διατήρηση του παλιού αυθεντικού τους χαρακτήρα, συνδυάζουν την ομορφιά ενόςέργου τέχνης με την καθημερινή χρηστικότητα. Απευθύνονται σε όλους όσους ξέρουν να εκτιμούν το ξεχωριστό.

• greeking.me (https://www.greeking.mε) To greeking.me δραστηριοποιείται στον τομέα του πολιτιστικού τουρισμού, φιλοδοξώντας να εισάγει μια καινοτόμο προσέγγιση στο τουριστικό προϊόν της Αθήνας. Μέσα από βιωματικές και πρωτότυπες υπηρεσίες, ο επισκέπτης της πόλης γνωρίζει ουσιαστικά την ελληνική κουλτούρα, κερδίζοντας αυθεντικές εμπειρίες που ταιριάζουν στο δικό του ιδιαίτερο προφίλ.

Ο Γιώργος Κρικρής, Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας δήλωσε: «Εν μέσω κρίσης, υπάρχουν νέοι που πηγαίνουν ενάντια στο brain drain και επιλέγουν να επιχειρήσουν και να δημιουργήσουν στην Ελλάδα, με αφετηρία την πόλη τους, τη Νέα Σμύρνη. Αυτές τις προσπάθειες θέλουμε να αναδείξουμε και να συμβάλλουμε στην προώθηση της δημιουργίας και της καινοτομίας στην Ελλάδα, αλλά και να ενώσουμε τις ομάδες προς αυτό το κοινό σκοπό. Αυτή τη φορά το SparkSquare απευθύνεται σε μαθητές και φοιτητές, αλλά και σε άτομα που επιχειρούν ή ενδιαφέρονται να επιχειρήσουν. Έρχεται λοιπόν, με μια Reloaded εκδοχή για να μάθουν οι νέοι πως μπορούν να δημιουργήσουν στον τόπο τους»

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.