«Έχεις κάποιον γνωστό στο ΙΚΑ-Γλυφάδας;»




Αυτή είναι η πιο συχνή ερώτηση που γίνεται τους τελευταίους μήνες στη Γλυφάδα. Και  επειδή τέθηκε και σ’ εμάς, θεωρήσαμε υποχρέωσή μας να αναζητήσουμε το τι συμβαίνει στο υποκατάστημα ασφαλιστικού ιδρύματος.
Στην αρχή βρήκαμε ότι το πρόβλημα είναι το «Δεν πληρώνω- δεν πληρώνω»… Συγκεκριμένα, διαπιστώσαμε ότι υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση ( κοντά στους 4 μήνες) στην αποπληρωμή οικονομικών υποχρεώσεων του ΙΚΑ προς ασφαλισμένους.  Από απλές υποθέσεις όπως επιδόματα ασθενείας και το αντίτιμο για αγορά γυαλιών έως  και πιο σοβαρές δαπάνες (οξυγονοθεραπείες, λογοθεραπείες σε παιδιά ΑμεΑ, επιδόματα σε νεφροπαθείς κ.α.) βρίσκονται σε εκκρεμότητα.
Στο ρεπορτάζ που κάναμε, συγκρίναμε τις επιδόσεις του συγκεκριμένου υποκαταστήματος με κάποιο άλλο της Αττικής που έχει σχεδόν τον ίδιο φόρτο εργασίας. Συγκεκριμένα το ΙΚΑ Αιγάλεω και τμήμα των παροχών  μ’ έναν υπάλληλο λιγότερο έχει διεκπεραιώσει το 85% των αιτήσεων που έχει, ενώ της Γλυφάδας μόλις το 10%!
Συνεχίζοντας την έρευνά μας, μάθαμε ότι η εμπλοκή στις πληρωμές οφείλεται σε εσωτερική υπηρεσιακή διαμάχη που έχει ως συνέπεια την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων. Κάτι σαν να λέμε τους στέλνουν από τον Άννα στον Καϊάφα…  Έτσι, καθημερινά  παρατηρούνται εντάσεις και διαμαρτυρίες σε συγκεκριμένα γραφεία του δευτέρου και του τετάρτου ορόφου.  Βέβαια, οι δικαιολογημένες φωνές των ασφαλισμένων δεν έχουν αντίκρισμα καθώς προέχει ο «εσωτερικός πόλεμος».  Το ζήτημα είναι ότι κάποιες θεραπείες κινδυνεύουν να διακοπούν με ότι αυτό συνεπάγεται…
Για το θέμα που έχει δημιουργηθεί, το glyfada24.gr επικοινώνησε τηλεφωνικά με το διοικητή του ΙΚΑ. Ο κ. Καλαματιανός δήλωσε ενήμερος για τα όσα συμβαίνουν  στο συγκεκριμένο υποκατάστημα του ασφαλιστικού Ιδρύματος και διαβεβαίωσε ότι τις επόμενο διάστημα θα έχει λυθεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και θα εξομαλυνθεί η κατάσταση με τις πληρωμές.
Εμείς από την πλευρά μας θα παρακολουθούμε από κοντά την κατάσταση και αν δεν υπάρξει άμεση παρέμβαση  θα επανέλθουμε με νέο ρεπορτάζ.
Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “«Έχεις κάποιον γνωστό στο ΙΚΑ-Γλυφάδας;»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.