Κλαμπ… γέλιου στoν Άλιμο




Ο Θουκυδίδειος Οργανισμός Πολιτισμού & Αθλητισμού Αλίμου, φιλοξενεί στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου (Ιωνίας 96) το «Κλαμπ Γέλιου» το οποίο εμπνεύστηκε και υλοποίησε, για πρώτη φορά το 1995, ο παθολόγος Δρ. Μαντάν Κατάρια στην Ινδία.

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή μέθοδο που σήμερα χρησιμοποιείται σε 100 χώρες ενώ λειτουργούν παγκοσμίως 16000 «Κλαμπ Γέλιου»
Η μέθοδος της γελωτοθεραπείας υποκινεί το άτομο να γελάσει σωματικά χωρίς κάποιο εξωτερικό ή νοητικό ερέθισμα όπως π.χ. χιούμορ ή ανέκδοτα. Η συνταγή είναι απλή. Περιλαμβάνει απλές ασκήσεις γέλιου, ήπιες διαφραγματικές αναπνοές και ασκήσεις stretching, ρυθμικά χειροκροτήματα, τραγούδι και, πάνω απ’ όλα, παιδική διάθεση. Ως αποτέλεσμα είναι το γέλιο που ρέει απευθείας από την καρδιά !

Τα οφέλη από την γελωτοθεραπεία είναι πολλαπλά όπως:

  • άμεσο τρόπο διαχείρισης του άγχους και καρδιοαγγειακή άσκηση (1′ εγκάρδιου γέλιου ισοδυναμεί με 10′ εκγύμνασης σε κωπηλατικό μηχάνημα)
  • ενεργοποίηση του παρασυμπαθητικού συστήματος, καταστολή του στρες και άμβλυνση των δυσάρεστων συνεπειών στην φυσιολογία και την ψυχολογία
  • ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος και απελευθέρωση από την συναισθηματική ένταση καθώς επίσης τόνωση της ψυχολογίας, της αυτοπεποίθησης και της αυτοεκτίμησης μέσω της έκκρισης ενδορφινών στα εγκεφαλικά κύτταρα.

Το «Κλαμπ Γέλιου», θα παρουσιαστεί στο κοινό υπό την καθοδήγηση της Πιστοποιημένης Συντονίστριας Yoga Γέλιου κας Γεωργίας Ιωάννου προσφέροντας.

ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΕΛΩΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
στις 15/3/2016 και 29/3/2016 από 19.00 – 20.00 μ.μ.
Πληροφορίες: Τις εργάσιμες ημέρες από 9.00 – 16.00 στα Γραφεία του Θ.Ο.Π.Α.Α. (Ιωνίας 24 – Άλιμος) και στα τηλέφωνα : 210 – 9942500, 9942550 και 9942551

Περισσότερες διευκρινίσεις δίδονται από την Συντονίστρια Yoga Γέλιου Γεωργία Ιωάννου στο τηλέφωνο: 6948546469 καθώς και στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις e-mail:[email protected] και www.laugter-yoga.gr

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας. Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες. ( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.