«ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ μέσα από το σινεμά…»




Αξιοποιώντας την τέχνη του κινηματογράφου ως μέσο για την ευαισθητοποίηση της κοινότητας στην πρόληψη και την προαγωγή της ψυχικής υγείας, το Κέντρο Πρόληψης Ελληνικού-Αργυρούπολης (σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ), συνδιοργανώνει με την Ένωση Συλλόγων Γονέων, για δεύτερη χρονιά φέτος, σειρά ειδικών προβολών κινηματογραφικών ταινιών με θέμα: «ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ μέσα από το σινεμά…».

Οι προβολές συνοδεύονται από σύντομες παρεμβάσεις πάνω στη θεματική της ταινίας από τους ψυχολόγους του Κέντρου. Ακολουθεί ανοιχτή συζήτηση με το κοινό, με στόχο να αναδυθούν και να προσεγγιστούν ερωτήματα και προβληματισμοί που αφορούν τη σχέση στο ζευγάρι.

Η αυλαία ανοίγει στις 17/1/2016 με την ταινία του Φρέντερικ Φοντέιν «Μια σχέση πορνογραφική» και ακολουθούν οι ταινίες: «Blue Valentine» του Ντέρεκ Σιανφράνς (7/2) , «Ανωτέρα βία» του Ρούμπεν Έστλαντ (3/4), «Σκηνές από ένα γάμο» του Ίνγκμαν Μπέργκμαν (15/5) και τέλος, «Wild» του Ζαν-Μαρκ Βαλέ (26/6).

Το πρόγραμμα προβολών θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό-συνεδριακό κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης», Λεωφόρος Κύπρου 68, Αργυρούπολη, ώρα έναρξης προβολής: 18:00

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τη γραμματεία του Κέντρου Πρόληψης, τηλ. 2109961000, (www.kpiliotropio.gr, [email protected], και fb: Κέντρο Πρόληψης Ελληνικού-Αργυρούπολης Ηλιοτρόπιο)

 

Μια τετραμελής σουηδική οικογένεια περνά τις διακοπές της στις χιονισμένες Άλπεις. Όλα είναι σε   ισορροπία και τάξη ώσπου κινδυνεύουν από μια φυσική απειλή, μια χιονοστιβάδα. Ο φυσικός κίνδυνος γρήγορα ξεπερνιέται αλλά προκαλεί μια σειρά από ξεσπάσματα στο ζευγάρι που κλονίζουν τη σχέση τους. 
 Η ταινία είναι μια βαθιά μελέτη πάνω στην ατελή ανθρώπινη φύση. Πώς αντιδρούν οι άνθρωποι σε μια αναπάντεχη καταστροφή; Ποιος είναι ο ρόλος του άντρα και ποιος της γυναίκας; Τι περιμένει ο ένας απ’ τον άλλον; Χωράνε οι κρυφές επιθυμίες του κάθε συντρόφου μέσα στην οικογενειακή καθημερινότητα; Μια δυνατή ιστορία που μας κάνει να σκεφτούμε τους κοινωνικούς κανόνες απέναντι στο ένστικτο της επιβίωσης. Το θάρρος απέναντι στη δειλία. Τη δέσμευση στη σχέση απέναντι στην ατομικότητα και την ελευθερία. Ποιοι είμαστε όταν πέσουν οι μάσκες;  
Μετά την προβολή ακολουθεί συζήτηση.
Κυριακή 3 Απριλίου 2016
ώρα: 18:00
Πολιτιστικό Κέντρο “Μίκης Θεοδωράκης” (λεωφ. Κύπρου 68, Αργυρούπολη)
συνδιοργάνωση:
ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ 
ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ, [email protected], www.ega.gr

Διαβάστε περισσότερα: http://www.kpiliotropio.gr/

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.