Ολοκληρώθηκε πρόγραμμα ελέγχου της στοματικής υγείας




Υλοποιήθηκε σε σχολεία του Δήμου Aγίου Δημητρίου, το πρόγραμμα «Πρόληψης – Προαγωγής της Στοματικής Υγείας των παιδιών στα σχολεία».
Η δράση που διήρκησε από τις 7 έως τις 23 Μαρτίου διοργανώθηκε από το Τμήμα Υγείας & Πρόνοιας του Δήμου Αγ. Δημητρίου σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιά, στο πλαίσιο των προγραμμάτων αγωγής και πρόληψης της Υγείας των πολιτών, που εκτελούνται τακτικά. 

Το πρόγραμμα στο οποίο συμμετείχαν 480 μαθητές από τα δημοτικά σχολεία της πόλης μας περιελάμβανε:
– Συμβουλές για την ορθή στοματική φροντίδα προς στους μαθητές των τριών τελευταίων τάξεων των Δημοτικών σχολείων μέσω βιωματικού μαθήματος με έμφαση στη σημασία των δοντιών στη μάσηση, την ομορφιά και την ομιλία, καθώς και τους τρόπους διατήρησης της στοματικής υγείας

– Οδοντοστοματολογική εξέταση για: τερηδόνα, επίπεδο της στοματικής υγιεινής, ορθοδοντικές και άλλες ανάγκες. Επίσης, έγινε φθορίωση στους μαθητές των τριών τελευταίων τάξεων του Δημοτικού σχολείου, από εθελοντές οδοντιάτρους, κατόπιν γραπτής συγκατάθεσης των γονέων των υπό εξέταση παιδιών.

– Εξατομικευμένες συμβουλές φροντίδας του στόματος των παιδιών ανάλογα με τις ανάγκες τους κατά τη διάρκεια της οδοντοστοματολογικής εξέτασης

– Έγγραφη ενημέρωση των γονέων των παιδιών για τη κατάσταση του στόματος των παιδιών τους και ενεργοποίηση τους σε ότι αφορά στην υγιεινή και φροντίδα των δοντιών.

Η στοματική υγεία αποτελεί σημαντικό κομμάτι της γενικότερης υγείας του πληθυσμού, επειδή συμβάλλει στην ομορφιά, στη μάσηση και στην ομιλία του ανθρώπου. Ένας άνθρωπος με υγιές στόμα είναι λειτουργικός, περισσότερος κοινωνικός με βελτιωμένο επίπεδο ζωής γενικότερα. Η πρόληψη των νοσημάτων του στόματος (τερηδόνας, ουλίτιδας και περιοδοντίτιδας) είναι απλή, προϋποθέτει σωστή και τακτική στοματική υγιεινή, γνώσεις διατροφής

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.