Το Hydrobot βουτά στην πισίνα της Ηλιούπολης




Στο 1ο ΓΕΛ Υμηττού συγκροτήθηκε ομάδα Υδρορομποτικής από τους εκπαιδευτικούς κ. Κυριάκο Σπάχο (ΠΕ 19 Πληροφορικής) και Σαριπανίδη Σπύρο (ΠΕ 04 Φυσικός). Στην ομάδα συμμετέχουν 20 μαθητές, οι οποίοι χωρίστηκαν σε υποομάδες (δημιουργία παρουσίασης, φωτογράφησης, δημιουργίας και ενημέρωσης ιστοτόπου, προβολής και δημοσίων σχέσεων) και ξεκίνησαν την κατασκευή των δύο οχημάτων (hydrobots) που είχαμε στη διάθεσή μας.
Το hydrobot είναι ένα υποβρύχιου ROV (Remotely Operated Vehicle – τηλεκατευθυνόμενο όχημα) που ξεκίνησε στο ΜΙΤ (Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασσαχουσέτης) και σε συνεργασία με το Ιδρυμα Ευγενίδου υλοποιείται και στη χώρα μας, βασισμένο σε πρόγραμμα θαλάσσιας ρομποτικής (SeaPerch). Ήδη στην Ελλάδα έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα πάνω από 300 σχολεία.

Οι μαθητές ολοκλήρωσαν την κατασκευή των hydrorobots και θα κάνουν την πρώτη δοκιμή πλεύσης την Πέμπτη 31/03/2016 στην πισίνα του δήμου Ηλιούπολης. Μετά την δοκιμή θα προχωρήσουν σε κατάλληλες προσαρμογές προκειμένου να μπορούν τα hydrobots να εξερευνήσουν θάλασσες και ποτάμια, να πάρουν μετρήσεις (με χρήση αισθητήρων), να τραβήξουν φωτογραφίες και βίντεο βυθού, να στείλουν τις μετρήσεις τους στον κεντρικό υπολογιστή του ΜΙΤ, όπως κάνουν πολλά σχολεία ανά τον Πλανήτη και έτσι να συμβάλλουν, έστω και λίγο, στη μελέτη του Υδάτινου Περιβάλλοντος.

Οι υπεύθυνοι καθηγητές
Σαριπανίδης Σπύρος
Σπάχος  Κυριάκος

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.