Αποκαθήλωση στο βυζαντινό εκκλησάκι των Εισοδίων (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)




(Για την Romfea.gr | Βαγγέλης Καρπαθάκης)

Με κατάνυξη και με την συμμετοχή πλήθος κόσμου τελέστηκε σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή 29 Απριλίου 2016 ο Εσπερινός της Αποκαθήλωσης.

Η ακολουθία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στο Ιστορικό Εκκλησάκι, όπου τυγχάνει Αρχαιολογικός και Ιστορικός Χώρος και ανήκει ως παρεκκλήσιο στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Τραχώνων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εκκλησάκι αυτό είναι ανακηρυγμένο σε ιστορικό μνημείο ως το μοναδικό σωζόμενο ακέραια μνημείο στα νότια προάστια των Αθηνών και το κτήμα όπου βρίσκεται εξαγοράστηκε απο τα S/M Σκλαβενίτης, όπου με ευγενική παραχώρηση της εταιρείας επιτρέπεται η συμμετοχή και λατρεία του κόσμου καθ΄όλη τη διάρκεια του χρόνου και ειδικά σε συγκεκριμένες και προκαθορισμένες ήμερες όπως η σημερινή ακολουθία της Αποκαθήλωσης.

Τέλος να αναφερθεί ότι στην ακολουθία έψαλλαν πλειάδα ιεροψαλτών όπου με κατανυκτικό ύφος μετέδωσαν στους πιστούς πνεύμα προσευχής και κατάνυξης. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.