“Αγωνιζόμαστε για να έχει ο πολίτης τις συγκοινωνίες που του αξίζουν”




Το ηλεκτρονικό εισιτήριο έρχεται και θα λύσει το πρόβλημα της εισιτηριοδιαφυγής, με ευεργετικές συνέπειες για τα οικονομικά των αστικών συγκοινωνιών δήλωσε στο κόκκινο και στον Προκόπη Αγγελόπουλο, ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ. Τάσος Ταστάνης ο οποίος έθεσε ως άμεσους στόχους του οργανισμού, μεταξύ άλλων, την επέκταση της τεχνολογίας των έξυπνων στάσεων (1000 στάσεις σε όλη την Αττική), αλλά και το συντομότερο να μην υπάρχει κέντρο δήμου που να μην συνδέεται με σταθμό μετρό, τραμ ή προαστιακού.

Μιλώντας στο κόκκινο, ο κ. Ταστάνης αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε και ακόμη αντιμετωπίζει, μετά από 90 ημέρες στη διοίκηση του οργανισμού, με το παλιό σύστημα και την παλιά νοοτροπία, που κάνει πιο δύσκολη την εφαρμογή των προτάσεων για την αναβάθμιση των συγκοινωνιών. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι δεν θα πτοηθεί από τα προβλήματα και θα αγωνιστεί για να προωθήσει λύσεις, με στόχο οι δημόσιες συγκοινωνίες, σε μια εποχή που υπάρχουν οικονομικές δυσκολίες, να ανακτήσουν τον χαρακτήρα τους ως δημόσιο αγαθό με υψηλή προστιθέμενη αξία.

Ένα από τα βασικά εμπόδια ήταν και το γεγονός ότι οι προηγούμενες διοικήσεις δεν έκαναν τίποτα στην κατεύθυνση της ανανέωσης του στόλου και της αλλαγής στην πολιτική διαχείρισης των ανταλλακτικών, καθώς, όπως λέει χαρακτηριστικά, ο βασικός στόχος ήταν η απαξίωση των συγκοινωνιών.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ απάντησε σε ερωτήσεις ακροατών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ηλικιωμένοι και τα ΑμΕΑ στις συγκοινωνίες, την καθαριότητα στα λεωφορεία, την επέκταση των αστικών συγκοινωνιών στις περιοχές που έχουν αναπτυχθεί εκτός λεκανοπεδίου (δήλωσε ότι είναι στα σχέδια της κυβέρνησης, μετά από διάλογο με τοπικούς φορείς) και γενικά έδωσε απαντήσεις για θέματα που αφορούν στην καθημερινότητα των πολιτών και τη βελτίωση των αστικών συγκοινωνιών, ως απάντηση στην οικονομική κρίση.

Ακούστε τη συνέντευξη που έδωσε στο κόκκινο ο Τάσος Ταστάνης.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.