Άλιμος: Πεζοδρομείται τμήμα της οδού Αρτέμιδος




(palmos-glyfada.gr)

Κατά πλειοψηφία αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αλίμου στη συνεδρίαση της 30ης Μαρτίου 2016 την «πρόταση τροποποίησης του ρυμοτομικού σχεδίου με τον χαρακτηρισμό σε πεζόδρομο τμήματος της οδού Αρτέμιδος». Η απόφαση αυτή ήρθε να επικαιροποιήσει μια παλιότερη που είχε παρθεί από το δημοτικό συμβούλιο το 2012 με το ίδιο περιεχόμενο και είχε μείνει στάσιμη. Όπως εξήγησε ο Δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης «από σφάλμα κάποιου τέλος πάντων αιρετού ή υπηρεσιακού παράγοντα αυτή η απόφαση δεν πήγε όπως έπρεπε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση αλλά έμεινε στο συρτάρι. Αυτή την απόφαση επικαιροποιήσαμε στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής (9/2016) και τη φέρνουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο για να ολοκληρώσουμε μια διαδικασία που είχε ξεκινήσει και είχε ψηφιστεί ομόφωνα από το τότε δημοτικό συμβούλιο».

Από την παράταξη «Άνω Κάτω στο Καλαμάκι» η δημοτική σύμβουλος κ. Γιαννούτσου στην τοποθέτησή της είπε μεταξύ άλλων ότι «είμαστε υπέρ των πεζοδρομήσεων γενικά» καθώς αναβαθμίζουν περιβαντολλογικά μια περιοχή. Απευθυνόμενη στον Δήμαρχο ρώτησε «είναι μείζον αυτή τη στιγμή να πεζοδρομηθεί το κομμάτι αυτό της Αρτέμιδος και με ποια χωροτακτική και εργονομική λογική αποφασίστηκε αυτού του συγκεκριμένου τμήματος η οποία δεν έχει οργανική και λειτουργική σύνδεση με εισόδους των σχολικών δημόσιων κτιρίων» και αιτιολόγησε την αρνητική ψήφος της παράταξης της αναφέροντας προτεραιότητας α’ και β’ φάσης.

«Το συγκεκριμένο τμήμα της οδού Αρτέμιδος επειδή εφάπτεται με τρία δημόσια και ένα ιδιωτικό σχολείο έχει μεγάλη κυκλοφορία από παιδιά.», είπε ο Δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης εξηγώντας επίσης ότι η υφιστάμενη κυκλοφορία των οχημάτων δεν είναι βασικού άξονα, οπότε μπορεί να γίνει πεζόδρομος». Τόνισε δε ότι «είναι το 1ο σε αιτήματα που έχουμε τόσες πολλές οχλήσεις από τους πολίτες καθώς επίσης ότι υπάρχει και η πραγματικότητα με τις τέσσερις σχολικές μονάδες». Ζήτησε έτσι από την παράταξη του «Άνω Κάτω» να αναθεωρήσει την άποψή της και να ψηφίσει ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο την απόφαση της πεζοδρόμησης ενώ υποσχέθηκε ότι στην πορεία θα έρθουν στο δημοτικό συμβούλιο κι άλλα κυκλοφοριακά ζητήματα του Δήμου που ζητούν επίλυση για να παρθούν ανάλογες αποφάσεις «όμως είναι αδύνατον να έρθουν όλα μαζί».

Τελικά το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία με 21 ψήφους υπέρ και 3 κατά.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 9 Απριλίου 2016]

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.