Διασχολικά Πρωταθλήματα στο δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης




Ο Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού & Παιδικής Αγωγής του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, με την έγκριση και υποστήριξη της Οργανωτικής  Επιτροπής  Σχολικών  Αγώνων (Ο.Ε.Σ.Α.) Ανατολικής Αττικής, διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά, Διασχολικά Πρωταθλήματα Ποδοσφαίρου, Καλαθοσφαίρισης & Πετοσφαίρισης μαθητών και μαθητριών  Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

 Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Πρόγραμμα

Αθλήματα – Ημερομηνία Διεξαγωγής –Τόπος

Ώρα έναρξης των αγώνων: 08.30-09.00 π.μ

Αγώνες Ποδοσφαίρου:

Δημοτικά Σχολεία:       13-14 Μαΐου 2016      Δημοτικό στάδιο Βάρης «Κ.Μπαγλατζής»

Γυμνάσια:                   15 Απριλίου 2016        Δημοτικό στάδιο Βάρης «Κ.Μπαγλατζής»

 

Αγώνες Καλαθοσφαίρισης:

Λύκεια:                        14 Απριλίου                 Κλ. Γυμναστήριο Βούλας «Γ. Γεννηματάς»

15-16 Απριλίου           Κλ. Γυμναστήριο Μηλαδέζας Βάρης

Γυμνάσια:                   21 Απριλίου                 Κλ. Γυμναστήριο Βούλας «Γ. Γεννηματάς»                                            22 Απριλίου                 Κλ. Γυμναστήριο Βούλας «Γ. Γεννηματάς»                                            23 Απριλίου                 Κλειστό Γυμναστήριο Μηλαδέζας Βάρης

Δημοτικά:                    19 Μαΐου                    Κλ. Γυμναστήριο Βούλας «Γ. Γεννηματάς»                                            20 Μαΐου                    Κλειστό Γυμναστήριο Μηλαδέζας Βάρης

21 Μαΐου                  Κλειστό Γυμναστήριο Μηλαδέζας Βάρης

Αγώνες Πετοσφαίρισης:

Γυμνάσια:                20 Απριλίου 2016 Κλειστό Γυμναστήριο 1ου Δημοτικού Βάρης

Δημοτικά:                 22 Απριλίου 2016 Κλειστό Γυμναστήριο Μηλαδέζας Βάρης 

 Δικαίωμα Συμμετοχής

 

  1. Στα διασχολικά πρωταθλήματα μετέχουν μαθητές και μαθήτριες που φοιτούν σε Δημόσια ή Ιδιωτικά Γυμνάσια και Λύκεια (Γενικά, ΕΠΑΛ, ή με άλλο ισότιμο τίτλο σπουδών) του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.
  2. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες των σχολείων. Οι υπεύθυνοι Καθηγητές Φυσικής Αγωγής των σχολείων, πριν και κατά την διάρκεια των αγώνων, συντονίζουν και υποστηρίζουν τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετέχουν.
  3. Δικαίωμα συμμετοχής με ομάδα Γυμνασίου σε ομαδικό έχουν όλοι οι μαθητές και όλες οι μαθήτριες που φοιτούν στο σχολείο με αρχική εγγραφή ή από μετεγγραφή.
  4. Δικαίωμα συμμετοχής έχει κάθε μαθητής ή μαθήτρια μόνο σε μία ομάδα.
  5. Κάθε Γυμνάσιο/Λύκειο μετέχει με 1 ομάδα σε κάθε άθλημα.
  6. Τα δημοτικά σχολεία μπορούν να μετέχουν στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου και καλαθοσφαίρισης με μία ομάδα των τάξεων Γ’ – Δ’ & μία ομάδα των τάξεων Ε’ – ΣΤ’. Στο πρωτάθλημα πετοσφαίρισης μπορούν να συμμετέχουν με δύο ομάδες τόσο οι Γ’ – Δ’ τάξεις όσο και οι Ε’ – ΣΤ’.
  7. Τα πρωταθλήματα θα διεξάγονται σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Δικαιολογητικά Συμμετοχής στους Αγώνες

 Στα διασχολικά πρωταθλήματα Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων για όλα τα αθλήματα, μπορούν να συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες που διαθέτουν έγκυρο Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.), όπου στο πεδίο ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΕ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, έχει επιλεγεί «Συμμετοχή χωρίς περιορισμούς».

Οι συνοδοί Καθηγητές Φυσικής Αγωγής θα πρέπει να έχουν μαζί τους την ημέρα των αγώνων, όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά:

  1. 1.            Υπεύθυνη δήλωση γονέα ή κηδεμόνα, για τη συμμετοχή του μαθητή ή μαθήτριας που θα συμμετάσχει στο διασχολικό πρωτάθλημα, καθώς και στις μετακινήσεις που προβλέπονται σύμφωνα με την προκήρυξη και το πρόγραμμα των αγώνων.
  2. 2.            Κατάσταση συμμετοχής Σχολείου για τους διασχολικούς αγώνες, υπογεγραμμένη από τον Καθηγητή Φυσικής Αγωγής και τον Διευθυντή, σφραγισμένη και με συμπληρωμένα τα ζητούμενα στοιχεία. Στο πεδίο σχετικά με το Α.Δ.Υ.Μ συμπληρώνουμε ΝΑΙ στο αντίστοιχο πεδίο. (Τα Α.Δ.Υ.Μ. είναι απόρρητα έγγραφα μη ανακοινώσιμα – δεν επισυνάπτονται στην κατάσταση συμμετοχής) (Επισυνάπτεται σχετικό υπόδειγμα).         

Χωρίς τα παραπάνω δεν θα επιτραπεί η συμμετοχή τους στους αγώνες.

Οι καταστάσεις συμμετοχής Σχολείου, για τους αγώνες των διασχολικών πρωταθλημάτων και οι υπεύθυνες δηλώσεις, παραδίδονται στην Γραμματεία των αγώνων, πριν από την έναρξη των αγώνων και παραλαμβάνονται μετά τη λήξη τους.

Ταυτόχρονα με την υποβολή της κατάστασης συμμετοχής, κάθε Σχολική μονάδα δηλώνει ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ ότι αποδέχεται τους όρους της Γενικής Προκήρυξης των αγώνων και την εφαρμογή των Κανονισμών.

Συνοδοί Σχολικών Ομάδων

α) Η συνοδεία των μαθητών/μαθητριών γίνεται με ευθύνη του Σχολείου μέσα στο σχολικό ωράριο.

 

β) Τους μαθητές/μαθήτριες συνοδεύει Καθηγητής Φυσικής Αγωγής ή Καθηγητής άλλης ειδικότητας που υπηρετούν στο σχολείο ή Γονέας και οι οποίοι ορίζονται από το Διευθυντή του σχολείου.

γ) Σχολείο χωρίς συνοδό δεν δύναται να συμμετάσχει στους αγώνες.

δ) Οι συνοδοί των ομάδων είναι υπεύθυνοι για την κόσμια συμπεριφορά των μαθητών και μαθητριών, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος των αγώνων.

Οι συνοδοί Καθηγητές είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία.

Μετακίνηση

Για τις μετακινήσεις των αθλητικών ομάδων ισχύουν οι διατάξεις που αφορούν στις μετακινήσεις μαθητών για σχολικές εκδρομές. Θα πρέπει λοιπόν το κάθε σχολείο να ετοιμάσει το πρακτικό του όπου θα αναγράφονται τα στοιχεία των μαθητών που θα μετακινηθούν, η ώρα και ο τόπος αναχώρησης και επιστροφής (προφανώς το σχολείο), το μέσο (π.χ. με τα πόδια), ο αρχηγός αποστολής (προφανώς ο καθηγητής Φυσ. Αγωγής) και ο Διευθυντής να έχει στην κατοχή του τις Υπεύθυνες δηλώσεις των γονέων. Τα παραπάνω θα διαβιβάζονται στην Διεύθυνση, 1 ημέρα τουλάχιστον πριν την τέλεση για τους εντός Νομού αγώνες και 3 ημέρες πριν την τέλεση για τους εκτός Νομού αγώνες, για να υπογραφεί από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης η έγκριση μετακίνησης (ΦΕΚ 858/τ.Β’/10-4-2013). Για την σύνταξη του πρακτικού θα πρέπει να μνημονευτούν οι παρακάτω Υπουργικές αποφάσεις, εγκύκλιοι και έγγραφα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Αττικής:

  1. 1.            Την αριθ. 129287/Γ2/10-11-2011(ΦΕΚ 2769/τ.Β’/2-12-2011 Υπουργική απόφαση με θέμα «Εκδρομές –Μετακινήσεις μαθητών Δημόσιων και Ιδιωτικών Σχολείων Δ/θμιας Εκπ/σης εντός και εκτός της χώρας» .
  2. 2.            Την υπ’ αριθμ. πρωτ. 9283/Δ5/20-01-2015 (ΦΕΚ 143/τ.Β΄/22-1-2015) με θέμα: «Αθλητικές Δραστηριότητες σχολείων Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης».

Τα μέσα μεταφοράς των μαθητών και συνοδών καθηγητών από και προς τα σχολεία τους, για τις εργάσιμες ημέρες, θα τα εξασφαλίσει ο Ο.Α.Π.Π.Α. Στους αγώνες που θα διεξάγονται εκτός σχολικού ωραρίου (Σάββατο), η μετακίνηση θα γίνεται με ευθύνη των γονέων/κηδεμόνων.

Γενικές Διατάξεις

Σε κανένα μη εξουσιοδοτημένο άτομο δεν θα επιτρέπεται η παρουσία εντός του χώρου διεξαγωγής των αγωνισμάτων.

Οι αγώνες διεξάγονται σύμφωνα με αναλυτικό πρόγραμμα που αφορά τους κανονισμούς των αθλημάτων, τις ώρες και τον τόπο διεξαγωγής των αγώνων κλπ., το οποίο θα αποσταλεί στις διευθύνσεις των σχολείων εντός σύντομου χρονικού διαστήματος

Παροχές στους συμμετέχοντες

 Σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες θα απονεμηθούν μετάλλια και κύπελλα στις νικήτριες και συμμετέχουσες ομάδες, ενώ σε κάθε σχολείο θα δοθεί αναμνηστική τιμητική πλακέτα συμμετοχής. Επιπρόσθετα οι αθλητικές περιβολές των μαθητών-τριών θα δοθούν από τον Ο.Α.Π.Π.Α., και θα ζητηθούν τα μεγέθη (νούμερα) τους από τους καθηγητές φυσικής αγωγής.

 Ιατρική Κάλυψη

Κατά την διάρκεια των αγώνων θα παρίσταται Ιατρός, που έχει οριστεί από τον Ο.Α.Π.Π.Α. Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.