“Επενδύοντας στην Αθηναϊκή Ριβιέρα”




«Επενδύοντας στην Αθηναϊκή Ριβιέρα», είναι ο τίτλος του επίκαιρου αναπτυξιακού φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή, 22 Απριλίου (ώρες 12. 45 – 20.00 ) στο ξενοδοχείο Astir Palace Βουλιαγμένης με τη συμμετοχή των 11 δήμων του Παράκτιου Μετώπου (από Νέο Φάληρο ως Σούνιο), του Υπουργείου Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του ΤΑΙΠΕΔ κορυφαίων εκπροσώπων από τους χώρους  του real-estate, του τουρισμού, των κατασκευών,  επενδυτικών – επιχειρηματικών- τουριστικών  φορέων  και  στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης.
Οι σαράντα περίπου  διακεκριμένοι ομιλητές θα τοποθετηθούν επί του πρακτέου,πώς δηλαδή θα επιταχυνθεί η ανάπτυξη σε μια περιοχή κατεξοχήν ελκυστική για επενδύσεις όπως αυτή του Παράκτιου Μετώπου. Βασικοί άλλωστε στόχοι της διοργάνωσης, είναι:
-Η ανάδειξη της σημασίας των επενδύσεων σε μια περίοδο που η χώρα μας έχει απόλυτη ανάγκη την αντιστροφή του οικονομικού-επιχειρηματικού κλίματος.  
-Η επισήμανση των πρακτικών-διαδικαστικών θεμάτων που συνδέονται με τις επενδύσεις στην «Αθηναϊκή Ριβιέρα»  και των τρόπων επίλυσής τους.
-Η κατάθεση χρήσιμων σκέψεων και προτάσεων από πλευράς των άμεσα ενδιαφερομένων.  
Το φόρουμ, διοργανώνεται στo πλαίσιo των ενημερωτικών δράσεων της επιχειρηματικής Πρωτοβουλίας «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» και της Α-ENERGY INVESTMENTS και είναι το 17ο στοχευμένο φόρουμ της Πρωτοβουλίας τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Λόγω επίσης της επικαιρότητάς του θα αποτελέσει  ταυτόχρονα και την εναρκτήρια εκδήλωση του τριήμερου Money Show, που επίσης θα πραγματοποιηθεί στο Astir Palace Βουλιαγμένης.
Ένα master plan για την Αθηναϊκή Ριβιέρα
Ανάμεσα στα σημαντικά θέματα που διαπραγματεύεται το φόρουμ είναι: Η πολύ υψηλή, σύμφωνα με διεθνείς οικονομικούς οίκους, αξία των ακινήτων  της Αθηναϊκής «Ριβιέρας» και  η δυνατότητα βέλτιστης χρήσης στο πλαίσιο ενός συνολικού προγράμματος αξιοποίησης. Oι σκέψεις  και οι προτάσεις των συναρμόδιων φορέων, αλλά και των δήμων του Παράκτιου Μετώπου σχετικά με το πρόγραμμα νέων έργων και επενδύσεων και η ενεργοποίηση της τοπικής κοινωνίας. Η ανάγκη πλήρους καταγραφής της ιδιωτικής και της δημόσιας περιουσίας από το ΣΕΦ έως το Σούνιο και μιας μελέτης ολιστικής προσέγγισης. Η διαδικασία ωρίμανσης των ακινήτων του Δημοσίου από την ΕΤΑΔ και η αντιμετώπιση των προβλημάτων  με τους τίτλους ιδιοκτησίας. Η διαφοροποίηση των χρήσεων γης από περιοχή σε περιοχή.
Οι  πρωτοβουλίες του ΤΑΙΠΕΔ για την χάραξη της στρατηγικής ανάπτυξης του Παράκτιου Μετώπου. Οι αντίστοιχες πρωτοβουλίες της Εταιρείας Αξιοποίησης Εκκλησιαστικής Ακίνητης Περιουσίας (Ε.Α.Ε.Α.Π). Η υλοποίηση  ενός  νέου master plan για την περιοχή με σεβασμό στο περιβάλλον, ταυτόχρονα όμως με φιλόδοξο αναπτυξιακό χαρακτήρα, ώστε η «Αθηναϊκή Ριβιέρα» με το ήπιο κλίμα, το αττικό φως  και το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα να καταστεί διεθνές σημείο αναφοράς για τον
πολιτισμό, τον τουρισμό και την επιχειρηματικότητα. Οι προϋποθέσεις επιτυχίας του εγχειρήματος. Η διαφοροποίηση των χρήσεων γης από περιοχή σε περιοχή. Η συνεργασία  με τους δήμους  για την παραχώρηση γης για κοινωνικές ανάγκες , για την απομάκρυνση  καταπατητών και για άλλες χρήσεις. Η ανάπτυξη της γαστρονομίας, του αθλητισμού και  ναυταθλητισμού, του συνεδριακού, ιατρικού και θαλάσσιου τουρισμού και της αναψυχής, σε αρμονική πάντα συνύπαρξη με την καθημερινή ζωή.
Έργα ανάπλασης και αδειοδότηση
Το πρόγραμμα του φόρουμ, περιλαμβάνει ανάμεσα σε άλλα, πλήρη αναφορά σε κορυφαία έργα που αφορούν την ανάπλαση και αξιοποίηση της « Αθηναϊκής Ριβιέρας»  όπως  το νέο Κέντρο Πολιτισμού στο Δέλτα  Φαλήρου, που ήδη ολοκληρώνεται,  την συνολική ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου, την αξιοποίηση του παλιού αεροδρομίου του Ελληνικού, την επανάχρηση και τον εκσυγχρονισμό υφιστάμενων εγκαταστάσεων στα Αστέρια Γλυφάδας, την επένδυση στον Αστέρα Βουλιαγμένης, αλλά και πολλά άλλα έργα, ιδιωτικά αλλά και σε επίπεδο Δήμων και Περιφέρειας,  με τον ίδιο στόχο. Θα υπάρξει επίσης, αναλυτική αναφορά και στην περιβαλλοντική –αδειοδοτική διάσταση των έργων και πώς αυτή εξελίσσεται στην παρούσα φάση.
Οι ομιλητές
Τις εργασίες του φόρουμ έχουν κληθεί να  χαιρετήσουν ο Υπουργός Οικονομίας  κ.  Γιώργος Σταθάκης  και  η  Αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού κ.΄Ελενα Κουντουρά. Θα υπάρξουν επίσης, χαιρετισμοί και τοποθετήσεις από πλευράς Υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Επικρατείας, κομμάτων και ασφαλώς από πλευράς των 11 δημάρχων της Παράκτιας περιοχής.   Το καλωσόρισμα της εκδήλωσης θα γίνει από τον κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, Δήμαρχο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.
Ειδικότερα, ανάμεσα στους διακεκριμένους ομιλητές που έχουν προσκληθεί: Από πλευράς κομμάτων, η κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, πρώην Υπουργός Τουρισμού, ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπατάραξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, πρώην Υφυπουργός Ανάπτυξης, η κ. Φωτεινή Αραμπατζή, Τομεάρχης Τουρισμού «Νέας Δημοκρατίας». Από πλευράς Περιφέρειας Αττικής, ο κ. Πέτρος Φιλίππου  Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής. Από πλευράς  των 11 Δημάρχων του Παράκτιου Μετώπου, ο κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, Δήμαρχος  Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, ο κ. Γιάννης Κωνσταντάτος, Δήμαρχος Ελληνικού- Αργυρούπολης, ο κ. Γιώργος Παπανικολάου, Δήμαρχος Γλυφάδας,   ο κ. Δημήτρης Κάρναβος , Δήμαρχος Καλλιθέας, ο κ. Ανδρέας Ευθυμίου, Δήμαρχος Μοσχάτου, ο κ. Γιάννης Μόραλης, Δήμαρχος Πειραιά , ο κ. Διονύσης Χατζηδάκης , Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, ο κ. Ανδρέας Κονδύλης, Δήμαρχος Αλίμου, ο κ. Γιώργος Σωφρόνης,  Δήμαρχος Σαρωνικού, ο κ. Δημήτρης Κιούσης, Δήμαρχος Κρωπίας, ο κ. Δημήτρης Λουκάς, Δήμαρχος Λαυρεωτικής. Το ΤΑΙΠΕΔ θα εκπροσωπήσει ο πρόεδρός του κ. Στέργιος Πιτσιόρλας, την ΕΤΑΔ –Εταιρεία  Ακινήτων Δημοσίου, ο κ. Γιώργος Τερζάκης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, την Διεύθυνση  Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης Υπουργείου  Περιβάλλοντος και Ενέργειας, θα εκπροσωπήσει ο κ. Αλέξανδρος Κουλίδης, ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων θα εκπροσωπηθεί από τον κ. Γιώργο  Παλιούρα, μέλος Δ.Σ.ΗΑΤΤΑ και μέλος Δ.Σ. FED HATTA  και ο ΣΕΓΜ- Σύνδεσμος των Ελληνικών Εταιρειών-Γραφείων Μελετών θα εκπροσωπηθεί από τον Πρόεδρό του κ. Κωνσταντίνο  Καλέργη . Ανάμεσα επίσης στους ομιλητές, εκπρόσωπος  του Ιδρύματος  Σταύρος Νιάρχος ,  εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Κτηματομεσιτών Ελλάδος ,της ΄Ενωσης Μαρινών Ελλάδας (ΕΜΑΕ), του ΣΑΤΕ,   η κα ΄Ηβη Νανοπούλου, Διευθύνουσα    Εταίρος της «ΘΥΜΙΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΑΕΜ», ο κ. Τάκης Γαβρίλης, Διευθύνων Εταίρος της «TAKΗΣ ΓΑΒΡΙΛΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ».  Έχουν επίσης κληθεί ο   πρόεδρος της ΚΕΔΕ  κ. Γιώργος Πατούλης, ο κ. ΄Αρις Συγγρός, Διευθύνων Σύμβουλος  Εταιρείας Αξιοποίησης Εκκλησιαστικής Ακίνητης Περιουσίας (Ε.Α.Ε.Α.Π), ο κ. Γιώργος Χρυσικός, Διευθύνων Σύμβουλος Grivalia Properties, ο κ. Δημήτρης Ανδρίτσος, Διευθύνων Σύμβουλος EUROBANK ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Α.Ε ,  ο κ. Γιώργος Ποιμενίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Aστικά Ακίνητα και πολλοί ακόμα  εκπρόσωποι επιχειρηματικών –τουριστικών-αναπτυξιακών  φορέων αλλά και  επενδυτών.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.