Οι φίλοι δεν αγοράζονται – Υιοθετήστε ένα αδέσποτο!




 Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Αδέσποτων Ζώων ο Δήμος Ηλιούπολης καλεί όλους τους πολίτες που μπορούν και διαθέτουν χρόνο και χώρο να υιοθετήσουν ένα από αυτά και να αποκτήσουν έτσι έναν από τους καλύτερους φίλους της ζωής τους.
Ο Δήμος Ηλιούπολης καταβάλει μια τεράστια προσπάθεια στείρωσης και περίθαλψης με σκοπό τα αδέσποτα ζώα που βρίσκονται απροστάτευτα στην πόλη να βρουν μια στέγη και έναν καλό φίλο να τα φροντίζει.
Τη χρονιά που πέρασε (2015), ο Δήμος Ηλιούπολης σε συνεργασία με τη Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης (ΖΕΗ), στο πλαίσιο των δράσεων για την κτηνιατρική φροντίδα των αδέσποτων ζώων, ανταποκρίθηκε συνολικά σε 856 αιτήματα, που αφορούσαν στειρώσεις, απεγκλωβισμούς, περίθαλψη, κ.α.
Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους περισυλλέγησαν 630 ζώα (215 σκύλοι & 415 γάτες), έγιναν 180 στειρώσεις, 403 εμβολιασμοί, ενώ με πράξεις υιοθεσίας δόθηκαν 125 γάτες και 185 σκύλοι.
Το 2015 δε, υπήρξε σημαντική αύξηση του αριθμού των ζώων που περιθάλφθηκαν σε σχέση με προηγούμενα χρόνια, καταδεικνύοντας την εντατικοποίηση των προσπαθειών για τη βελτίωση της ευζωίας των αδέσποτων της πόλης.
Ενδεικτικά για το 2016, ήδη κατά πρώτους μήνες του έτους, πραγματοποιήθηκαν 78 περισυλλογές (γάτες και σκύλοι), 69 περιθάλψεις και 59 υιοθεσίες.
Αν θέλετε κι εσείς να υιοθετήσετε ένα αδέσποτο μπορείτε να επικοινωνήστε είτε με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Πρασίνου και Προστασίας των Ζώων κ. Κων/νο ΚΑΛΟΥΔΗ,
είτε στο με το [email protected] με τη Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης (ΖΕΗ)
γιατί… ¨Οι φίλοι δεν αγοράζονται – Υιοθετήστε ένα αδέσποτο!¨

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.