“Η παράταξη “Ανω-Κάτω στο Καλαμάκι” έχει a la carte οικολογικές ευαισθησίες”




(Ανακοίνωση του Συλλόγου Κατοίκων Αμπελακίων Αλίμου – abelakia-alimou.com)

Το ακούσαμε κι αυτό.  Η κα Μπελιά και η παράταξη ‘Ανω-Κάτω στο Καλαμάκι’ πιστεύουν ότι το τμήμα των Αμπελακίων που συνορεύει με το Παλαιό Φάληρο, έχει αρκετό πράσινο και δεν χρειάζεται άλλο.
Όπως δήλωσε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 30ης Μαρτίου «ο χώρος πρασίνου της Πηνελόπης Δέλτα και η παιδική χαρά της Κορδάτου είναι υπεραρκετοί και δεν υπάρχει καμία ανάγκη για την εξασφάλιση άλλων χώρων για πράσινο στη περιοχή». Αν και η κα Μπελιά ήταν εκτός θέματος, αφού η συζήτηση αφορούσε απαλλοτρίωση όχι για χώρο πρασίνου αλλά για διάνοιξη της Θεομήτορος, η δήλωσή της φανερώνει το ότι η παράταξη ‘Ανω-Κάτω στο Καλαμάκι’ έχει a la carte οικολογικές ευαισθησίες και μόνο όταν πρόκειται για περιοχές εκτός των Αμπελακίων.
Ειδικά με την περιοχή των Αμπελακίων η συγκεκριμένη παράταξη επιδεικνύει μια περίεργη εμμονή όταν πρόκειται για τη απόκτηση γης από το Δήμο για τη δημιουργία χώρων πρασίνου (υπενθυμίζουμε την αρνητική της στάση και στην υπόθεση της απαλλοτρίωσης του ΟΤ 355 στην οδό Υψηλάντου).
Η σημερινή διοίκηση του Δήμου φαίνεται αποφασισμένη να κλείσει πολλά χρονίζοντα θέματα των απαλλοτριώσεων.
Λόγω των μειωμένων αντικειμενικών αξιών είναι τώρα η ευκαιρία να εξασφαλίσει ο Δήμος τους λίγους εναπομείναντες ελεύθερους χώρους και να τους αποδώσει στους κατοίκους του Αλίμου.
Θα πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι δεν επιτρέπεται να δομηθούν οι λίγοι αξιόλογοι ελεύθεροι χώροι, όχι μόνο στα Αμπελάκια αλλά και σε όλο τον Αλιμο.
Είναι υποχρέωση της Διοίκησης του Δήμου να κινηθεί προς την κατεύθυνση της εξασφάλισης αυτών των χώρων και υποχρέωση την αντιπολίτευσης να συνδράμει τη Διοίκηση σε αυτό το έργο.
Δυστυχώς το μόνο που βλέπουμε είναι ένα μέρος της αντιπολίτευσης, για προφανείς λόγους, να σαμποτάρει την όποια προσπάθεια γίνεται από τη Δημοτική Αρχή για την εξασφάλιση των ελεύθερων χώρων.
Ας καταλάβουν όμως επιτέλους το λάθος που διαπράττουν με αυτή την αντιπολιτευτική τακτική.
Δεν βλάπτουν τη Διοίκηση του Δήμου αλλά τους ίδιους τους πολίτες.
Διότι οι Διοικήσεις έρχονται και παρέρχονται, οι ελεύθεροι χώροι όμως αν εξασφαλισθούν θα είναι εδώ για πάντα, και για τα παιδιά μας και για τα εγγόνια μας.
Αν όμως χαθούν τώρα, θα χαθούν για πάντα.

 Κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο για να παρακολουθήσετε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 30ης Μαρτίου 2016

Η συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα αρχίζει στο 25:30 με την τοποθέτηση της κας Μπελιά και η απάντηση του Δημάρχου ξεκινάει στο 31:30
Το βίντεο προσφέρεται από το LocalTV

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΛΙΜΟΥ 30-3-2016

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.