Κρητική αποστολή αλληλεγγύης στο Κέντρο Logistics της Αττικής




Εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Κρήτης, που συνόδευσαν φορτία ειδών για τους πρόσφυγες, υποδέχθηκαν σήμερα στο Κέντρο Διαχείρισης αποθήκευσης και εφοδιασμού σημείων διαμονής προσφύγων της Περιφέρειας Αττικής, η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου και ο αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα, Χρήστος Καπάταης. Συγκεκριμένα το Κέντρο Logistics της Περιφέρειας Αττικής επισκέφθηκαν, προκειμένου να παραδώσουν τα είδη πρώτης ανάγκης, οι δήμαρχοι: Ηρακλείου, Β. Λαμπρινός, Αρχανών, Μ. Κοκοσάλης, Μινώα, Ζ. Καλογεράκης, Βιάννου, Π. Μπαριτάκης, Οροπεδίου Λασιθίου, Γ. Στεφανάκης, ο Αντιδήμαρχος Ανωγείων, Β. Σμπόκος καθώς και δύο εκπρόσωποι από το Παγκρήτιο Συντονιστικό Δίκτυο για τους πρόσφυγες.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, αφού ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της ΤΑ της Κρήτης για την προσφορά τους και υπογράμμισε τον αποτελεσματικό συντονισμό με τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου, κ. Παπαδεράκη, παρατήρησε ότι η λογική λειτουργίας του Κέντρου είναι η συγκέντρωση ειδών στη «λογική όχι του τι μας περισσεύει αλλά του τι χρειάζεται». «Δημιουργείτε, με την ενέργειά σας αυτή, τη γραμμή ζωής, τη γραμμή υποστήριξης μιας δύσκολης υπόθεσης, όπως είναι αυτή του προσφυγικού / μεταναστευτικού». «Μια γραμμή ζωής, μια αλυσίδα υποστήριξης που ενώνει τα νότια σύνορα της πατρίδας μας, την Κρήτη, με την καρδιά της χώρας, την Αττική. Μια γραμμή ζωής που κάθε μέρα γίνεται όλο και ισχυρότερη, χάρη στις δικές σας προσφορές, στις προσφορές των πολιτών της Κρήτης». «Με το παράδειγμά μας δείχνετε το δρόμο για την οικοδόμηση της αλληλεγγύης των πολιτών. Μια αλληλεγγύη που γίνεται πραγματικότητα χάρη στην ύπαρξη υποδομών όπως τούτο εδώ το Κέντρο Διαχείρισης ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες. Υποδομών δηλαδή, οι οποίες, αφενός συμβάλλουν στο να πιάσει τόπο η προσφορά του πολίτη, της επιχείρησης προς τους πρόσφυγες / μετανάστες, και αφετέρου, διασφαλίζουν τους πρόσφυγες / μετανάστες απέναντι σε κάθε είδους εκμετάλλευση».

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.