Ραντεβού στο βουνό




Την Κυριακή 17 Απριλίου ολόκληρη η Ελλάδα κινείται σε ρυθμούς εθελοντισμού! Για 5η συνεχόμενη χρονιά, εθελοντές σε περισσότερα από 600 σημεία σε όλη τη χώρα,ενώνουν τις δυνάμεις τους και συμμετέχουν στην Πανελλήνια Περιβαλλοντική ΔράσηLets do it Greece

Παράλληλα, με την έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας, υλοποιείται και φέτος η «Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού Lets do it Greece 2016» σε όλα τα σχολεία της χώρας, η οποία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη από 11 έως 15 Απριλίου και κορυφώνεται την ημέρα της πανελλήνιας δράσης.

Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης αγκαλιάζει τη μεγάλη διοργάνωση με δράσεις σε Ελληνικό και Αργυρούπολη καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Τις δράσεις ανοίγουν οι μαθητές μέσα στα σχολεία και με τη συμμετοχή όλης της σχολικής κοινότητας, με σκοπό να υιοθετηθεί ο σχολικός χώρος ως πεδίο δράσης καθαρισμού και βελτίωσης του περιβάλλοντος.

Την Τετάρτη και Πέμπτη 13–14  Απριλίου στα πλαίσια του Let’s do it Greeceφροντίζουμε  γειτονιές του Ελληνικού στην 33ης , 31ης και την Πλατεία Μυστρά.

Την Κυριακή 17 Απριλίου 2016, ώρα 10.00 π.μ,

σχολεία, εθελοντικές ομάδες, σύλλογοι, φορείς, κάτοικοι, μαζί με τις υπηρεσίες του Δήμου, δίνουμε το μεγάλο ραντεβού με σκοπό να πραγματοποιήσουμε εθελοντικές δράσεις καθαρισμού, εξωραϊσμού, αισθητικής αναβάθμισης!

Σημείο συνάντησης το Άλσος Αργυρούπολης (θέση Πατητήρι).

Στις δράσεις θα συμπεριληφθούν εκπαιδευτικά περιβαλλοντικά σεμινάρια για μικρούς και μεγάλους καθώς και εικαστικές δημιουργίες ζωγραφικής για τους μικρούς εθελοντές μας.

Ο Δήμαρχος Eλληνικού-Αργυρούπολης κ. Γιάννης Κωνσταντάτος σε δήλωσή του τόνισε:

«Το «Lets Do It Greece” είναι ένα σύνολο εθελοντικών δράσεων καθαρισμού, εξωραϊσμού, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το φυσικό και αστικό περιβάλλον με αποκορύφωση τις 17 Απριλίου, όπου o Δήμος μας θα συντονιστεί σε ολόκληρη την Ελλάδα σε μια ταυτόχρονη εθελοντική δράση.  Ο εθελοντισμός αποτελεί υπέρτατη αξία, αφού ενισχύει την υπευθυνότητα των πολιτών και την κοινωνική συνείδηση. Πιστεύω ότι η ατομική ευθύνη του καθενός από εμάς παίζει σημαντικό ρόλο στην προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και στη γενικότερη λειτουργία της πόλης. Γι αυτό και τέτοιου είδους πρωτοβουλίες είναι επιβεβλημένες, αφού ευαισθητοποιούν και κινητοποιούν τους πολίτες. 

Θα ήθελα να καλέσω όλους τους φορείς, συλλόγους, τοπικές ομάδες, δημότες και κατοίκους να δηλώσουν συμμετοχή σε αυτή τη σημαντική περιβαλλοντική δράση που θα γίνει στην πόλη μας. Στόχος μας είναι να συμμετάσχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι,ιδιαίτερα τα παιδιά, στα οποία οφείλουμε να περνάμε από νωρίς τέτοιου είδους μηνύματα. Πιστεύω ότι η πόλης μας, το Ελληνικό – Αργυρούπολη, θα δώσει και φέτος ένα ηχηρό μήνυμα εθελοντισμού».

Όσοι σύλλογοι, σχολεία και φορείς θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή και για πληροφορίες

  • Προϊσταμένη  Τμήματος  Παιδείας κα. Δέσποινα Δεσύπρη τηλ. επικ 2132026046
  • Γραμματειακή υποστήριξη της δράσης κ. Κατερίνα Μαλαμά 2132026061.
  • Συντονιστής της Δράσης, Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας Βασίλης  Κρητικός τηλ.  6944257035

Επιπλέον πληροφορίες στην ιστοσελίδα, www.letsdoitgreece.org

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.