Συνάντηση Κονδύλη – Καπάταη για “Ακτή του Ήλιου” και ΚΤΕΟ στο αρχαίο θέατρο του Ευωνύμου




Για τις εξελίξεις σχετικά με την “Ακτή του Ήλιου” και για το ΚΤΕΟ που θέλει να εγκαταστήσει ιδιώτης, δίπλα από το αρχαίο θέατρο Ευωνύμου, ενεημέρωσε τον αντιπεριφερειάρχη Νότιου Τομέα Αθηνών, Χρήστο Καπάταη, ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν ακόμη η πορεία των έργων που αφορούν την αναστήλωση του αρχαίου θεάτρου και η μελέτη για τη δημιουργία «αρχαιολογικής διαδρομής». Ο Χρήστος Καπάταης ζήτησε από το δήμαρχο τη δημιουργία ειδικής δημοτικής λεωφορειακής γραμμής για την εξυπηρέτηση των πολιτών που επισκέπτονται τα δύο κτίρια της Περιφέρειας Αττικής, στον Άλιμο

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Νότιου Τομέα Αθηνών- Δελτίο τύπου:

Στην Αθήνα σήμερα Μ. Δευτέρα 25-04-2016 επισκέφθηκε το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Χρήστου Καπάταη ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, προκειμένου να τον ενημερώσει για τις τρέχουσες εξελίξεις στον Δήμο Αλίμου:

Αρχικά, ο Δήμαρχος ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί στην παραλία του Δήμου Αλίμου μετά από την τελευταία Απόφαση της Δημοτικής Αρχής να «καταστήσει» ελεύθερη την είσοδο των πολιτών στην «Ακτή του Ήλιου» λόγω της μη ύπαρξης νόμιμης άδειας λειτουργίας της επιχείρησης που δραστηριοποιείται στην περιοχή.

Η δημοτική Αρχή προέτρεψε τους δημότες να εισέρχονται ελεύθερα στο χώρο χωρίς την καταβολή εισιτηρίου, η οποία είναι προδήλως παράνομη. Έγινε αναλυτική συζήτηση σε σχέση με τις διεκδικήσεις του Δήμου. Ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι τα αιτήματα του Δήμου είναι απολύτως λογικά και θα σταθεί αρωγός στις διεκδικήσεις του, καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια προς όλες τις κατευθύνσεις.

Επίσης έγινε συζήτηση για αίτηση ιδιώτη περί λειτουργίας ΚΤΕΟ πλησίον του αρχαίου θεάτρου του Ευωνύμου. Όπως έγινε γνωστό ήδη ο Δήμος έχει επικοινωνήσει με την Αρχαιολογική Υπηρεσία προκειμένου να διαπιστωθεί εάν επιτρέπεται στον συγκεκριμένο χώρο η ίδρυση παρόμοιας δραστηριότητας. Ο Δήμαρχος και ο Αντιπεριφερειάρχης θα παρακολουθούν από κοντά την εξέλιξη του θέματος το οποίο απασχολεί έντονα την τοπική κοινωνία.

Ακόμα εξέτασαν την πορεία των έργων που αφορούν την αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου του Ευωνύμου καθώς και της μελέτης για τη δημιουργία «αρχαιολογικής διαδρομής», τα οποία η Περιφέρεια έχει εντάξει στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων της. Λόγω της εμπλοκής πολλών και διαφορετικών υπηρεσιών, έχει προγραμματιστεί ευρεία σύσκεψη με όλους τους αρμοδίους φορείς στο αμέσως επόμενο διάστημα προκειμένου να προχωρήσουν τα εν λόγω έργα.

Επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε την δημιουργία ειδικής Δημοτικής Λεωφορειακής γραμμής για την εξυπηρέτηση των πολιτών που επισκέπτονται τα δύο κτίρια της Περιφέρειας Αττικής τα οποία εδράζονται εντός του Δήμου. Ο Δήμαρχος ανταποκρίθηκε θετικά και αφού εξετάσει το θέμα θα απαντήσει.

Τέλος, λόγω της σπουδαιότητας των υπό συζήτηση θεμάτων, οι ανωτέρω θα βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή προκειμένου να παρακολουθούν τις εξελίξεις.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.