Συζήτησαν με τον υπουργό για τον Ασύρματο




Επίσκεψη στο Δημαρχείο Αγ. Δημητρίου πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μπαλάφας την Τρίτη 19 Απριλίου, κατά τη διάρκεια της οποίας είχε συνάντηση με τη Δήμαρχο Μαρία Ανδρούτσου και άλλα στελέχη της διοίκησης του Δήμου.

Στη συνάντηση, που είχε αρκετά μεγάλη διάρκεια, τέθηκαν διάφορα ζητήματα που απασχολούν το Δήμο με κυρίαρχο το θέμα της ολοκλήρωσης των διαδικασιών για την απόδοση στο Δήμο του τελευταίου τμήματος του Ασυρμάτου.

Συζητήθηκαν, επίσης, γενικότερα θέματα όπως:

• Η ανάγκη αναθεώρησης των κριτηρίων κατανομής πιστώσεων από το Υπουργείο Εσωτερικών.
• Το πρόβλημα ισοσκελισμού των ανταποδοτικών τελών που έχει προκύψει λόγω της πρόσφατης νομοθετικής ρύθμισης αυτοδίκαιης παράτασης συμβάσεων ΙΔΟΧ στην καθαριότητα.
• Το θέμα της κατανομής πιστώσεων στα σχολεία για λειτουργικές ανάγκες και επενδυτικά έργα.
• Η ανάγκη διακριτής χρηματοδότησης για τα ειδικά σχολεία καθώς έχουν διαδημοτικό χαρακτήρα.
• Το πρόβλημα των συμβασιούχων σχολικών καθαριστριών, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
• Το θέμα της μεταγραφής των σχολικών κτηρίων στους Δήμους για να μπορούν να υποβάλλονται έργα στο νέο ΕΣΠΑ.

Εν όψει της επικείμενης αναθεώρησης του Καλλικράτη συζητήθηκε το θέμα της αντιμετώπισης της αδυναμίας συγκρότησης πολεοδομίας ανά Δήμο, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού και τεχνογνωσίας. Επίσης, τονίστηκε η ανάγκη διασύνδεσης των δημοτικών υπηρεσιών με άλλους οργανισμούς και υπηρεσίες (ΓΓΠΣ, ΔΟΥ, ΔΕΔΔΗΕ κ.λπ.) για την αποτελεσματική είσπραξη εσόδων, όπως άλλωστε είχε επισημανθεί στον πιλοτικό έλεγχο εσόδων που διενεργήθηκε στο Δήμο Αγ. Δημητρίου από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Στο θέμα της υποστελέχωσης του Δήμου ο κ. Μπαλάφας ενημέρωσε για την πρόσφατη έγκριση πρόσληψης 8 μόνιμων υπαλλήλων από παλαιότερη προκήρυξη ΑΣΕΠ και συγκεκριμένα:
– 1 ΠΕ Ηλεκτρολόγου Μηχανικού, 1ΠΕ
– 1 ΠΕ Τοπογράφου
– 5 ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών
– 1 ΠΕ Ψυχολόγου

Η όλη συνάντηση εξελίχθηκε σε καλό κλίμα και ο Υφυπουργός Εσωτερικών δεσμεύθηκε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την επίλυση των ζητημάτων που απασχολούν τον Δήμο.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.