Βάρη: 35 εκατομμύρια για το “φτωχό συγγενή” των 3Β




Έργα συνολικού ύψους πάνω από 35 εκατομμύρια ευρώ λύνουν όλες τις πολεοδομικές εκκρεμότητες της Βάρης.
Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως, με αριθμό φύλλου 57, στις 8 Απριλίου, το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Βάρης, το οποίο εκκρεμούσε περισσότερα από 10 χρόνια, και ολοκληρώθηκε μετά από πολυάριθμες επαφές του Δημάρχου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, με όλους τους εμπλεκόμενους κυβερνητικούς παράγοντες.

Θυμίζουμε πως λόγω της πολιτικής αστάθειας στην χώρα το τελευταίο 1,5 χρόνο, το ΓΠΣ έχει υπογραφεί από τέσσερις διαδοχικές κυβερνήσεις, μετά από πολύ μεγάλη προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής, και δεν μπορούσε να δημοσιευτεί στην εφημερίδα της κυβερνήσεως για διάφορους λόγους.
Η δημοσίευση του ΓΠΣ, ανοίγει το δρόμο, προκειμένου να λυθούν, όλα τα πολεοδομικά ζητήματα της περιοχής που τόσα χρόνια ταλαιπωρούν τους κατοίκους και να αποκτήσει επιτέλους η Δ.Ε. Βάρης τις υποδομές που απαιτούνται.
Ηδη, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 5 Απριλίου πιστώθηκαν στον προϋπολογισμό τα απαραίτητα κονδύλια, (1,5 εκ. ευρώ), προκειμένου να προχωρήσει η πολεοδομική μελέτη για τις περιοχές που αναφέρονται στην τροποποίηση του ΓΠΣ και παράλληλα η κύρωση της πράξης εφαρμογής της περιοχής Κόρμπι.
Επίσης, ολοκληρώθηκε η διαδικασία εξέτασης των ενστάσεων της κύρωσης πράξης εφαρμογής του υπόλοιπου Ασυρμάτου και έγινε η πρώτη ανάρτηση της πολεοδομικής μελέτης και τροποποίησης του υπάρχοντος σχεδίου πόλεως του υπολοίπου Λαθούριζας στις 14 Μαρτίου.
Τέλος, με την ένταξη στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας Αττικής της κατασκευής του ρέματος Κόρμπι, έργο ύψους 21 εκ. ευρώ, η περιοχή της Βάρης, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αλλάξει μορφή και θα γίνει επιτέλους η ανθρώπινη πόλη που αξίζει στους κατοίκους που την επέλεξαν,
Επιπλέον, εκτός απ’ όσα αναφέρονται, είναι ήδη σε εξέλιξη ή θα δημοπρατηθούν εντός του 2016, έργα που αφορούν οδοποιίες, αναπλάσεις κοινοχρήστων χώρων, αντιπλημμυρικά έργα και συντηρήσεις ύψους πλέον των 10 εκατομμυρίων ευρώ, μόνο στη Δημοτική Ενότητα Βάρης.
Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις εξελίξεις αυτές και δήλωσε, πως τα έργα που είναι σε εξέλιξη θα μεταμορφώσουν ριζικά την περιοχή της Βάρης και θα λύσουν οριστικά πολλά σοβαρά και χρονίζοντα προβλήματα.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.