Δωρεάν μαθήματα Γκολφ για παιδιά




golfgly
Το Γκoλφ Γλυφάδας ανοίγει τους ορίζοντές του αναζητώντας νέα αστέρια του αθλήματος… Εδώ και λίγο καιρό με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου δημιουργήθηκε Ακαδημία Γκολφ, όπου παιδιά ηλικίας 8-17 ετών πιάνουν τα clubs  και μαθαίνουν να πετυχαίνουν Birdie! Τα μαθήματα είναι δωρεάν και πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο και Κυριακή. Πληροφορίες και εγγραφές καθημερινά στην γραμματεία της δημοτικής επιχείρησης τηλ: 210- 8946820 και στο www.Glyfadagolf.gr.

Και κάποιες γενικές πληροφορίες
Άθλημα ανοιχτού χώρου. Κατά τη διάρκεια του αγώνα (παρτίδα), κάθε παίκτης προσπαθεί να ρίξει το μπαλάκι με όσο το δυνατόν λιγότερα χτυπήματα, μέσα σε διαδοχικές τρύπες ενός κατάλληλα διαμορφωμένου γηπέδου. Κάθε παίκτης χτυπάει το μπαλάκι με κατάλληλα μπαστούνια (αγγλ. clubs) σε καθορισμένη διαδρομή (αγγλ. fairway). Νικητής αναδεικνύεται ο παίκτης που επιτυγχάνει με τον μικρότερο αριθμό χτυπημάτων (τύπος medal) ορισμένες τρύπες (18, 36, ή σε σημαντικότερους αγώνες, 72) ή ο παίκτης που, με αριθμό χτυπημάτων μικρότερο από τον αντίπαλό του, επιτυγχάνει περισσότερες τρύπες (τύπος match). Μία παρτίδα παίζεται από δύο ή περισσότερους παίκτες. Στο γκολφ, το μπαλάκι πρέπει να εκσφενδονίζεται με απότομα χτυπήματα και δεν μπορεί να μετατοπιστεί διαφορετικά· σκοπός του αθλητή είναι να χτυπήσει το μπαλάκι με το ειδικό μπαστούνι και, αφού αυτό περάσει κάποια εμπόδια, να καταλήξει σε μία συγκεκριμένη τρύπα.
Εξοπλισμός. Τα βασικά εξαρτήματα είναι ένα μπαλάκι και ένας αριθμός από ειδικά μπαστούνια. Το μπαλάκι άλλοτε είναι ξύλινο, άλλοτε δερμάτινο και παραγεμισμένο με πούπουλα και άλλοτε από γουταπέρκα. Από την αρχή του περασμένου αιώνα επικράτησε το μπαλάκι από καουτσούκ, που κατασκευάζεται από έναν συμπαγή πυρήνα από καουτσούκ γύρω από τον οποίο περιτυλίγονται περίπου 100 μ. τεντωμένες λωρίδες καουτσούκ και επιστρώνονται εξωτερικά με γουταπέρκα, στην οποία δημιουργούνται περίπου 245 μικρές κοιλότητες για να μπορεί το μπαλάκι να διατηρείται σε ευθεία.  Το μπαλάκι κανονικά έχει διάμετρο 41,15 χιλιοστά και ζυγίζει 46,92 γρ. 
Τα μπαστούνια, που  άλλοτε ήταν ξύλινα, σήμερα είναι ράβδοι από ατσάλι που καταλήγουν σε κεφαλή με σχεδόν ορθή γωνία. Κατά κανόνα κάθε παίκτης δεν μπορεί να έχει στη διάθεσή του περισσότερα από 14 μπαστούνια, από τα οποία τέσσερα είναι με ξύλινη κεφαλή (ξύλα) και δέκα με ατσαλένια (σίδερα). Τόσο τα τέσσερα ξύλα όσο και τα 9 από τα 10 σίδερα έχουν κεφαλή με προοδευτικά πιο έντονη κλίση, έτσι ώστε να μπορούν να επιτύχουν τροχιές πιο ευθείες ή πιο μακριές, είτε πιο ψηλές και πιο κοντές, ανάλογα με τις απαιτήσεις του κάθε χτυπήματος. Το δέκατο σίδερο, αντίθετα, έχει κεφαλή χωρίς καμία κλίση και χρησιμεύει για το παιχνίδι πάνω στην πλατεία άφιξης, για το χτύπημα προς την τρύπα. Ονομάζεται putter και έχει την ιδιότητα να περιστρέφει την μπάλα χωρίς να την ανασηκώνει. Κάθε μπαστούνι έχει τον δικό του αριθμό: 1 έως 4 για τα ξύλα και 1 έως 9 για τα σίδερα, ενώ σπανιότερα υπάρχει και ειδική ονομασία (για τα ξύλα, κατά σειρά, driver, bassie, spoon, baffy· και για τα σίδερα: drining-iron, mid-iron, mid-mashie, mashie-iron, mashie, mashie-niblick, pitching-niblick, niblick). Είδη μπαστουνιών του γκολφ: 1. σφήνα· 2. οδηγός· 3. σιδερένιο μπαστούνι· 4. σφήνα άμμου. Ο εξοπλισμός του γκολφ αποτελείται από ένα μπαλάκι από καουτσούκ, τα μπαστούνια τον σάκο, το στήριγμα και το καροτσάκι.
ΠΗΓΗ: glyfada24.gr

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.