Εστία Νέας Σμύρνης: H εικαστικός Όλγα Γουλανδρή διδάσκει την τέχνη του μωσαϊκού




psifidotoestia

Στο πλαίσιο των επιμορφωτικών προγραμμάτων ενηλίκων, της Εστίας, εντάξαμε το μάθημα του Ψηφιδωτού, την πανάρχαια τέχνη που παραμένει ζωντανή μέχρι και σήμερα.

Έναρξη μαθημάτων: Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016, ώρα 18:00 στον 3ος όροφο του Μεγάρου της Εστίας, στην αίθουσα των Επιμορφωτικών Τμημάτων.
Η ημέρα και ώρα του μαθήματος θα καθοριστεί στην έναρξη.

Καθηγήτρια: Όλγα Γουλανδρή
Κοντά μας η διεθνής εικαστικός Όλγα Γουλανδρή για να μας μυήσει στίς τεχνικές, τα υλικά και την ιστορία του.
Εικάστικός Όλγα Γουλανδρή σπούδασε στο Λονδίνο Ιστορία της Τέχνης (Birbeck College) και έκανε σχετικές μεταπτυχιακές σπουδές (Μ.Α. in fine and decorative art and design – Sotheby’s.)
Επίσης σπούδασε βυζαντινές και σύγχρονες τεχνικές του μωσαϊκού στην Ελλάδα, στην Ιταλία και στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Έχει στο ενεργητικό της επτά ατομικές εκθέσεις, και έχει συμμετάσχει σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει πολλά βραβεία και αναγνωρίσεις για το ιδιαίτερο στυλ και την προσωπικότητά της στον κόσμο του μωσαϊκού.
Η Όλγα Γουλανδρή έχει καταφέρει να αναδείξει την τέχνη του μωσαϊκού σε ένα μέσον για να δημιουργήσεις ένα έργο τέχνης, καθώς δεν το αντιμετωπίζει απλά σαν μια λαογραφική τεχνική. Θεωρείται εκπρόσωπος της σύγχρονης τέχνης του μωσαϊκού στην Ελλάδα και έργα της φιλοξενούνται σε μουσεία, γκαλερί και ιδιωτικές συλλογές σε όλον τον κόσμο.
H εικαστικός διδάσκει την τέχνη του μωσαϊκού και έχει δημιουργήσει μια ομάδα μαθητών με τίτλο «Μωσαϊκός Κόσμος», η οποία επιδίδεται σε αρκετές καλλιτεχνικές και φιλανθρωπικές δράσεις.

Πληροφορίες & Εγγραφές:

στα τηλέφωνα 210 93 30 274 & 210 93 33702

Από Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 με 12:00 το πρωί στη Γραμματεία της Εστίας Νέας Σμύρνης.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.