Γιορτάζει ο Άγιος Δημήτριος




dad28

Με τις καθιερωμένες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθεί ο εορτασμός του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου και της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Πρόσκληση & πρόγραμμα

Αναλυτικό πρόγραμμα

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ 26ης και 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Τετάρτη 26-10-2016

 Ώρα 07:00 Όρθρος – Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

 Ώρα 17:00 Αρχιερατικός Εσπερινός – Περιφορά των ιερών Λειψάνων του Αγίου Δημητρίου και άλλων Αγίων, με τη συμμετοχή των Αρχών του Δήμου. Διαδρομή: Ιερός Ναός – Αγ. Δημητρίου – Θ. Κολοκοτρώνη – Στρ. Παπάγου – Γράμμου – Αγ. Δημητρίου – Ιερός Ναός.

Παρασκευή 28-10-2016

Ώρα 10:00 Άφιξη των σημαιών των Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου και τοποθέ- τησή τους μεταξύ των Ψαλτών και του Σολέα.

Ώρα 10:25 Προσέλευση της Δημάρχου και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου στην Εκκλησία.

Ώρα 10:30 Τέλεση της δοξολογίας στον Ι. Ναό Αγ. Δημητρίου, με τη συμμετοχή των ιερέων όλων των Ι. Ναών του Δήμου.

Ώρα 10:45 Μετάβαση του Κλήρου, της Δημοτικής Αρχής, των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και των προσκεκλημένων στο χώρο του Μνημείου των Ηρώων.

Ώρα 11:00

• Τρισάγιο υπέρ των πεσόντων.

• Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Θεοφάνη Οικονομάκο

.•Καταθέσεις στεφάνων από: Δημοτική Αρχή, Περιφερειακή Αρχή, Αστυνομική Αρχή, Εκπροσώπους Δημοτικής, Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης, Εκπροσώπους πολιτικών φορέων, Εκπροσώπους συλλογικών φορέων.

• Μετάβαση του Κλήρου, της Δημοτικής Αρχής και των προσκεκλημένων στο χώρο της παρέλασης.

• Μετάβαση των Σημαιών και των τμημάτων, που θα λάβουν μέρος στην παρέλαση στο χώρο της αφετηρίας τους.

• Οι μαθητές θα συγκεντρωθούν, για την έναρξη της παρέλασης, στη συμβολή των οδών Αγ. Δημητρίου & Αρμοδίου (τα Δημοτικά σχολεία αριστερά, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια δεξιά). Τα τμήματα, που θα λάβουν μέρος στην παρέ- λαση θα πρέπει να είναι έτοιμα για να ξεκινήσουν 10′ λεπτά πριν από την ώρα έναρξης.

Ώρα 11:30 • Έναρξη της παρέλασης. • Θα ανοίξει η Φιλαρμονική του Δήμου και θα ακολουθήσουν: Δημοτικά Σχολεία, Πρόσκοποι, Σύλλογοι Ποντίων, Ηπειρωτών, Αρκάδων, Κρητών, Αθλητικά Σωματεία, Γυμνάσια & Λύκεια.

Στην ευθύνη του κάθε Δασκάλου – Συνοδού, είναι η τήρηση των σωστών αποστάσεων του τμήματος που συνοδεύ- ει, από το προηγούμενο και το επόμενο.

Η παρέλαση θα τελειώσει στη συμβολή των οδών Αγ. Δημητρίου και Κ. Καραμανλή.

Τελετάρχης από το Δήμο Αγ. Δημητρίου ορίζεται ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χρίστος Καραχάλιος.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.