Γλυφάδα: Μήνυση Παπανικολάου για τις εικόνες ντροπής στο γηροκομείο




papanikolaougirokomeio

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε στο πρώτο Αστυνομικό Τμήμα Γλυφάδας ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, για τα προχθεσινά συμβάντα σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων που εξέθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα ηλικιωμένων ανθρώπων.

«Γίναμε μάρτυρες εικόνων που δεν τιμούν την κοινωνία μας και τις παραδόσεις μας, εικόνων εκδίωξης και αποβολής ηλικιωμένων ανθρώπων από μία δομή φιλοξενίας, χωρίς να έχει προηγηθεί ενημέρωσή τους, χωρίς πρόνοια για την ομαλή και με ασφάλεια απομάκρυνσή τους και χωρίς φροντίδα για την αξιοπρεπή μεταφορά τους σε άλλες δομές», τόνισε ο κ. Παπανικολάου μετά την υποβολή της μηνυτήριας αναφοράς. «Είναι αυτονόητο ότι τηρούμε αυστηρή ουδετερότητα στη διένεξη μεταξύ του ιδιοκτήτη και του μισθωτή του ακινήτου. Είναι εξίσου αυτονόητο ότι όποιος έχει την ευθύνη για τα απαράδεκτα και προσβλητικά συμβάντα πρέπει να λογοδοτήσει».

Ειδικότερα, την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου έγινε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης απόφασης που διατάσσει την απόδοση του μίσθιου ακινήτου στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη, λόγω οφειλών του μισθωτή. Στο ακίνητο αυτό στεγάζεται η ιδιωτική πρότυπη μονάδα ηλικιωμένων «Άγιος Γεώργιος», με 150 περίπου ενοίκους. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αναγκαστικής εκτέλεσης της απόφασης και στο πλαίσιο αυτής, ο δικαστικός επιμελητής επέβαλε την απομάκρυνση των ηλικιωμένων ενοίκων της μονάδας, οι οποίοι, όπως και οι οικογένειές τους, αιφνιδιάστηκαν, καθώς δεν γνώριζαν τίποτα για τη διένεξη μεταξύ μισθωτή και ιδιοκτήτη. Ως αποτέλεσμα, δεν ήταν προετοιμασμένοι για την απομάκρυνση ούτε είχαν φροντίσει να αναζητήσουν χώρο στον οποίο πιθανώς θα μπορούσαν να μεταφερθούν.

Ακολούθησαν σκηνές οι οποίες δεν αρμόζουν σε μία κοινωνία με στοιχειώδη σεβασμό στην τρίτη ηλικία. Οι ηλικιωμένοι ένοικοι της μονάδας, πολλοί εκ των οποίων πάσχουν από νόσους που προκαλούν σοβαρά κινητικά προβλήματα ή από τη νόσο Αλτσχάιμερ, μεταφέρθηκαν άρον άρον εκτός του κτιρίου, περιμένοντας στο δρόμο να έρθουν οι συγγενείς τους ή τα κοντινά τους πρόσωπα. Κάποιοι μάλιστα που δεν μπορούσαν να μετακινηθούν λόγω σοβαρών κινητικών προβλημάτων παραμένουν ακόμα στο ακίνητο, χωρίς κανείς αρμόδιος να έχει την επιμέλειά τους.

giroko1

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.