“Μοναστηριακή αυλή” στην Αγία Μαρίνα Ηλιούπολης (ΕΙΚΟΝΕΣ)




mona1

Με το όνομα “Μοναστηριακή αυλή” στον ίδιο χώρο, τον οποίο ο Σύλλογος ανεγέρσεως του Ναού της Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως, χρησιμοποιήσε με το όνομα Βιβλιοθήκη ως έκθεση με είδη ευλαβείας και προσευχής, ο Φώτιος Πίκουλας δημιούργησε ένα κατάστημα με προϊόντα από το Άγιον Όρος και Μοναστήρια απ’ όλη την Ελλάδα.

Το απόγευμα της Κυριακής 23 Οκτωβρίου 2016, τελέστηκε ο αγιασμός των εγκαινίων του καταστήματος αυτού, παρουσία κληρικών, ενοριτών και φίλων του ιδιοκτήτη της επιχείρησης.

Τον αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε ο επίσκοπος Αβύδου Κύριλλος, ιεράρχης του Οικουμενικού Πατριαρχείου, συμπαραστατούμενος από τον πρωτοπρεσβύτερο Μιχαήλ Γιαννάτο, εφημέριο του καθεδρικού Ναού της Κοιμήσεως Θεοτόκου Ηλιουπόλεως και τον ημέτερο εφημέριο αρχιμανδρίτη Δαμασκηνό Φυλακτό. Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο αρχιμανδρίτης Απόστολος Πεζουβάνης, κληρικός του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και ο αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Σουλτάνωφ  με τους π. Αιμίλιο Αγγελώφ και π. Νικόλαο Μιτώφ εφημερίους της ενορίας Αγίων. Κυρίλλου και Μεθοδίου στην πόλη Μοντάνα της επαρχίας Βιδινίου, κληρικοί της Εκκλησίας της Βουλγαρίας.

Ο επίσκοπος Κύριλλος, μετά την ακολουθία ευχήθηκε ο Θεός να ευλογεί την προσπάθεια και τόνισε ότι η προμήθεια και χρήση μοναστηριακών εργοχείρων που έχουν κατασκευαστεί από μοναχούς και μοναχές είναι ευλογία, αφού αυτά κατασκευάζονται με προσευχή.

mona2

Προηγουμένως ο πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ναού αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου, είχε αναφερθεί στο ιστορικό του χώρου και στους αγώνες των εθελοντών μελών του Συλλόγου Ανεγέρσεως για την συγκέντρωση χρημάτων για τα έργα του ναού. Εξομολογήθηκε ότι σκεφτόταν χρόνια την αναμόρφωση του χώρου και πως θα μπορούσε αυτό νόμιμα να λειτουργήσει ως έκθεση και πωλητήριο. Η πρόταση της Φωτεινής ήρθε χωρίς κάποια συζήτηση ή δημοσιοποίηση της επιθυμίας μας είπε συγκινημένος ο αρχιμανδρίτης Σεραφείμ. Έτσι με την έγκριση του Μητροπολιτικού Συμβουλίου ενοικιάστηκε ο χώρος και μετά τις απαραίτητες ενέργειες και εγκρίσεις έλαβε την άδεια λειτουργίας.

mona3

mona4

Του αγιασμού ακολούθησε μουσική εκδήλωση από το συγκρότημα “Συγχωρδία” να αποδίδει παραδοσιακά τραγούδια. Τα αδέλφια Ευγενία και Γιώργος Ματζούνη και ο αόματος μουσικός Γιώργος Ιντζές κράτησαν με διάθεση μέχρι αργά το βράδυ συντροφιά στους προσκελκημένους.

Ενδιάμεσα ο Χορευτικός Λαογραφικό όμιλος Ηλιούπολης, που λειτουργεί υπό την αιγίδα του ναού μας, παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς με τα μέλη του να οδηγούν στο χοροστάσι και τους ενορίτες που συμμετείχαν στα εγκαίνια.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων «Ηλιούπολη ανεξάρτητη κοινωνία πολιτών» Αργυρώ Πίκουλα και «Ηλιούπολη πάμε μπροστά»Τάσος Ευσταθίου, ο Δημοτικός Σύμβουλος του «Ενωτικού αυτοδιοικητικού κινήματος» Ιωάννης Πούλος και ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος και πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης Κώστας Σεφτελής.

Η μοναστηριακή αυλή, με σεβασμό στην παράδοση, θα είναι στην διάθεση των ενοριτών και των περαστικών επισκεπτών του ώρες καταστημάτων και την Κυριακή το πρωί μετά την λειτουργία. Τα κέρδη της Κυριακής θα κατευθύνονται σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Από το κατάστημα θα μπορούν να προμηθεύονται οι ενδιαφερόμενοι, είδη ευλαβείας, εικόνες, άνθρακες και θυμιάματα, βιβλία για μικρούς και μεγάλους καθώς και προϊόντα φτιαγμένα με κόπο αλλά και προσευχή, χειροποίητα και με τα πιο αγνά υλικά, από τρόφιμα, κρασί και λάδι, μέχρι φαρμακευτικά και καλλυντικά προϊόντα.

Η διεύθυνση του καταστήματος είναι Διγενή 20 Ηλιούπολη και το τηλέφωνο επικοινωνίας 6945 264 206.

(Εκ του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του Ενοριακού Συμβουλίου Ποιμαντικού Έργου του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως)

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.