«ΑΠΕ…λευθέρωση του περιβάλλοντος»




voulaekdi

Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Βούλας σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Παλαιομετόχου Λευκωσίας συμμετέχουν τα τελευταία 2 σχολικά έτη (2015-2017) στο Διακρατικό Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελλάδας – Κύπρου: «Χρυσοπράσινο Φύλλο».

Στόχοι του προγράμματος είναι:
• Η δημιουργία στα παιδιά γνωστικών και αξιακών προϋποθέσεων, ώστε να έχουν θετικές στάσεις και συμμετοχικές συμπεριφορές στα ζητήματα της προστασίας της οικολογικής ισορροπίας, της βιωσιμότητας της ανάπτυξης και της ποιότητας της ζωής.
• Η ανάπτυξη παιδαγωγικού προβληματισμού μεταξύ των εκπαιδευτικών που συμμετέχουν και η ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών για τα εκπαιδευτικά συστήματα και τις παιδαγωγικές πρακτικές.
• Η ενδυνάμωση των ιστορικών εθνικών και πολιτιστικών δεσμών που συνδέουν τους δύο λαούς και η προώθηση σχέσεων φιλίας και συνεργασίας.

Η θεματολογία του σχολικού προγράμματος που επιλέχθηκε από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του 4ου Δ.Σχ. Βούλας είχε να κάνει με τις «ΑΠΕ – Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας». Συγκεκριμένα, οι μαθητές απέκτησαν βασικές γνώσεις για την ενέργεια και τις πηγές ενέργειας, γνώρισαν τις ανανεώσιμες και μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, μετατράπηκαν σε «μικρούς οικολόγους» φτιάχνοντας το ενεργειακό αποτύπωμα του Σχολείου τους και πρότειναν λύσεις για τη ενεργειακή αναβάθμισή του.

Στο πλαίσιο των κοινών εκδηλώσεων με τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Παλαιομετόχου Λευκωσίας, θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016, στις 18:30, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Σχολείου μας για να σας παρουσιάσουμε τις εργασίες και τα δρώμενα που έχουν προετοιμάσει οι μαθητές των συνεργαζόμενων σχολείων με θέμα:

«ΑΠΕ…λευθέρωση του περιβάλλοντος»

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Δήμαρχο Β.Β.Β. κ. Γρ. Κωνσταντέλλο Grigoris Konstantellos, την πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου κ. Δ. Τριάντη Dora Trianti και τον πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας κ. Ν. Βάση Nikos Vasis για την αμέριστη στήριξη του προγράμματος. Επίσης, τους μηχανικούς του Δήμου Β.Β.Β. κ. Γ. Νικολή και κ. Μ. Κουκουμίδη, που μας στήριξαν με τις γνώσεις τους και έλυσαν τις απορίες των μαθητών μας. Τέλος, τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του Σχολείου μας, ο οποίος στηρίζει κάθε προσπάθεια του Σχολείου μας.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.