Εκστρατεία εθελοντικής αναδάσωσης στον Υμηττό




etheargy

Εκστρατεία εθελοντικής αναδάσωσης διοργανώνει ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης και ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ),  με την ευγενική συμβολή του “ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ” και την συμμετοχή της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης, του Γραφείου Εθελοντών, της Ένωσης Γονέων, των Σχολείων, Φορέων και Συλλόγων της πόλης.

Στόχος να κάνουμε το βουνό μας ΞΑΝΑ ΠΡΑΣΙΝΟ.

Μετά από έναν διαρκή αγώνα για την αποκατάσταση της ζημιάς που προκάλεσε η μεγάλη φωτιά του 2015 και αφού τηρήθηκαν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες,  ακολουθήθηκαν όλες οι ενδεδειγμένες επιστημονικά ενέργειες, τώρα η επιχείρηση αναδάσωσης και αποκατάστασης του τοπίου είναι ώριμη και ξεκινάει την Κυριακή 27 Νοεμβρίου στις 10:00 το πρωί.

Η αναδάσωση θα γίνει μόνο στις περιοχές όπου το βουνό δεν μπορεί να αναζωογονηθεί από μόνο του.

Θα ακολουθήσει την μελέτη που εκπόνησαν οι επιστήμονες του ΣΠΑΥ και ενέκριναν οι αρμόδιες υπηρεσίες, έτσι ώστε να είναι βιώσιμη.

Θα γίνει πέριξ των δασικών δρόμων, έτσι ώστε να μπορούν τα δενδρύλια να ποτίζονται και να μεγαλώσουν.

Θα τηρηθούν οι προδιαγραφές, (αποστάσεις φυτεύσεων) έτσι ώστε η φύση να μπορεί να αναπνέει και στο μέλλον και τα δέντρα να αναπτυχθούν υγιώς μέσα στις ενδεδειγμένες συνθήκες.

Ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης καλεί, μικρούς και μεγάλους, φίλους του βουνού μας, να συμβάλουν και να συμμετάσχουν στην μεγάλη αυτή εκστρατεία αναδάσωσης και αναζωογόνησης του Υμηττού, να νιώσουν ότι αποτελούν μέρος αυτής της προσπάθειας και να αποκαταστήσουμε όλοι μαζί την φύση δίπλα στα σπίτια μας.

Ο Υμηττός είναι ο κήπος των σπιτιών μας.

Σημείο συνάντησης:

Εκκλησάκι Αγίας Ειρήνης – Πυροφυλάκιο Αργυρούπολης

Κυριακή 27 Νοεμβρίου στις 10:00 πμ.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ και σας περιμένουμε στο μεγάλο 1ο ραντεβού Αναδάσωσης του Υμηττού.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.